Huttunen Hyundain uutuusautolla Belgian asfaltille – “Toivottavasti tulee ehjä kisa”

12.8.2021 / 21:16
Hyundain uutuusauto i20 N Rally2 näyttää tältä (Kuva: Sebastiano Biagini).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi perjantaina käynnistyvän Belgian MM-rallin ehdottomasti mielenkiintoisimmista seurattavista tulee olemaan Hyundain uuden i20 N Rally2 -auton debyytti kilpailujen osalta. Hyundai on tuonut Belgiaan kaksi uutta autoaan ja niiden ratin takana nähdään Jari Huttunen, sekä Oliver Solberg.

Samalla, kun edessä oleva Belgian MM-ralli on niin Jari Huttuselle, kuin myös Oliver Solbergille kunniatehtävä saada ajaa Hyundain uutuusautoa sen ensimmäisessä kilpailussa, niin molemmat huippulahjakkuudet kantavat harteillaan varmasti myös valtavia paineita, päättyihän kaksikon edellinen esiintyminen MM-sarjassa Virossa heinäkuussa jo kilpailun alkuvaiheessa.

– Toivottavasti meille tulee ehjä kisa Viron pettymyksen jälkeen, Huttunen kommentoi tiedotteessaan Belgian MM-rallin aattona.

Siinä missä Solberg ei vielä ole aiemmissa kilpailuissaan Hyundain R5-autolla koviin tuloksiin yltänyt, on Huttunen kyseiselle autolle eniten kansainvälistä menestystä tuonut kuljettaja. Mikään yllätys ei siis ollut, että Huttunen on ollut isossa roolissa auton kattavassa testiohjelmassa ja että viime vuonna MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruuden voittanut kiuruveteläinen on myös toinen niistä kuljettajista, joka ajaa uutuusautoa sen debyyttikilpailussa.

Huttunen on tuonut Hyundaille sen vanhemmalla “R5-painoksella” MM-sarjasta kaksi WRC3-luokan voittoa, kolme kakkossijaa ja yhden kakkossijan, sekä EM-sarjasta kaksi yleiskilpailun kakkossijaa. Lisäksi Huttunen voitti viime kaudella Hyundailla Puolan rallimestaruuden. Kokemusta siitä vanhemmasta R5-autosta löytyy usealta vuodelta ja useasta eri kilpailusta, joten Huttunen onkin tässä kohtaa juuri oikea mies kommentoimaan vanhan ja uuden auton suurimpia eroja.

– Oikeastaan eron voisi tiivistää siihen, että auto on entistä helpompi ajettava. Olen testannut autoa paljon ja kehitystä on tapahtunut kaikilla osa-alueilla, joten on todella hienoa päästä sillä tositoimiin tänä viikonloppuna, Huttunen hehkuttaa.

GRX-tiimin Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailevat Belgiassa WRC2-luokassa, jossa mukana on yhteensä vain viisi kilpailijaparia. Solbergin lisäksi vastaan asettuvat Teemu Suninen, Nikolay Gryazin, sekä Tom Kristensson. Tästä viisikosta Kristenssonia lukuun ottamatta kuka tahansa voi juhlia luokkavoittoa sunnuntaina ja varsinkin, kun kyseessä on kaikille kuljettajille kilpailuna täysin uusi tuttavuus.

– Erikoiskokeet ovat hienoja, mutta asfaltin pito vaihtelee koko ajan, joten tarkkana pitää olla. Sisämutkista leikataan sen verran ronskisti, että asfaltin päälle tulee soraa ja mutaa. Lisäksi testeissä huomasin, että asfaltin laatu vaikuttaa pitoon, eikä sitä huomaa ennen kuin menee jarrulle tai kääntää. Paljon on siis opittavaa tässäkin kisassa, Huttunen korostaa.

Belgian MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 14.36 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit