Huttunen jälleen asvalttiralliin voittoon Saksassa

17.4.2016 / 15:36
Jari Huttunen (4.vas) ja Antti Linnaketo (3.vas) juhlivat jälleen asvalttirallin voittoa.

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna Saksassa ajettu ADAC Opel Rallye Cup -merkkiluokan toinen osakilpailu sujui suomalaiskuljettaja Jari Huttusen komennossa. 22-vuotias kuljettaja johti kartanlukija Antti Linnakedon kanssa Schlitzin kaupungin ympäristössä ajetussa ADAC Hessen Vogelsberg -rallissa luokkaansa lähdöstä maaliin.

Eroa toiseksi ajaneeseen saksalaiseen Nikolaus Schelleen tuli lopulta reilut puolitoista minuuttia. Kilpailun kolmanneksi ajoi ruotsalainen Pontus Ahmann. Huttunen ajoi kilpailussa luokkansa pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Kisassa ei tarvinnut hullutella, kovaa toki mentiin mutta ilman suuria riskejä. Nyt ajettiin sekä kuivalla että märällä asfaltilla. Tuntui, että molemmat sujuivat. Itse pidän tärkeänä erityisesti siitä, että kuivalla asfaltillakin vauhtini oli luokan nopeinta, hän kertoo.

Kiuruveden urheiluautoilijoiden kasvatti Jari Huttusen voittosaldo asfalttiralleista on komea: kaksi voittoa kahdesta mahdollisesta. Pohja-aikoja suomalaislupaus on kahdellakymmenelläkahdella ajamallaan asfalttierikoiskokeella kirjannut nimiinsä yhteensä 13 kappaletta.

– Tässä kisassa saimme turvallisen johdon melko aikaisessa vaiheessa. Varmistellen ajaminen ei ole helppoa, joten tarkkana sai olla, etenkin kun pito vaihteli hurjasti. Yksi spinnaus mahtui matkan varrelle mutaisessa paikassa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon edesottamuksia seurasi Saksassa paikan päällä AKK Driver Academy -valmennusryhmän päävalmentaja Tuomo Nikkola.

– Erinomainen suoritus kokonaisuutena. Jarilla on hyvä perusvauhti asfaltilla jo nyt, josta osoituksena on hieno luokkavoitto. Lisää perspektiiviä vauhdista saa katsomalla yleiskilpailun tulosta, sillä hän oli koko kisan kolmanneksi nopein kaksivetokuljettaja edellään vain kaksi R3-luokan autoa, Nikkola sanoo.

ADAC Opel Rallye Cupia Huttunen johtaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen maksimipisteillä. Toisena on slovenialaiskuljettaja Tim Novak, joka on kerännyt 40 pistettä vähemmän. ADAC Opel Rallye Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua 6.-7.5. ajettavalla ADAC Sulinger Land –rallilla.

– Seuraavasta osakilpailusta ja sen olosuhteista tiedän etukäteen yhtä paljon kuin tiesin tästäkin kisasta. Eli en mitään. Mennään sinne ajamaan ja katsotaan, jatkuuko voittotahti.

 

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 2/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, 86

2. Tim Novak – Uros Ocvirk, 
46
3. Pontus Ahmann – Johan Johansson, 40

4. 
Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth, 35
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, 29

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. 
ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye


Facebook kommentit