Huttunen kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Ruotsissa – “Voittoa haetaan, paineita ei ole”

14.2.2018 / 14:53
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat tällä kaudella Hyundailla (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Jari Huttunen onkin urallaan ehtinyt jo kilpailemaan varsin monessa eri maassa, niin nyt edessä oleva Ruotsin MM-ralli on kiuruveteläiselle maana kilpailujen osalta uusi tuttavuus. Huttunen löysi hyvän fiiliksen tulevaan kauden avaukseensa kaksipäiväisistä testeistä, vaikka auto kertaalleen ympäri menikin.

Tänä viikonloppuna ajettava Ruotsin MM-ralli on Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon osalta kauden ensimmäinen kilpailu ja samalla se käynnistää myös virallisesti Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelman, johon Huttunen viime syksynä valittiin. Huttunen pääsi ajamaan ennen tulevaa kilpailua testiä kahden päivän ajan ja vaikka Hyundai kertaalleen pyörähtikin ympäri, löysi rallin EM-sarjan viime kauden junioreiden hopeamitalisti kuitenkin hyvät säädöt tulevaan koitokseen.

– Ajoin reilut 200 kilometriä lumitestiä Ruotsissa. Ensimetreillä ei vielä hymyilyttänyt, mutta testin kuluessa saimme autoa säädettyä koko ajan paremmaksi, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

Vaikka Huttunen kilpaileekin nyt siis Ruotsissa ensimmäistä kertaa urallaan, niin tavoitteen suhteen hän ei ujostele – kuten ei ole tehnyt aiemminkaan.

– Hyvillä mielin lähdemme matkaan ja taktiikka on tuttu: voittoa haetaan ja kisa aloitetaan omaa vauhtia ajaen. Parin pätkän jälkeen sitten katsotaan, pitääkö tahtia kiristää. Paineita voitosta ei ole, sillä vastus on kova ja me olemme vielä kokemattomia, Huttunen korostaa.

Huttusen manageri on Ruotsin MM-rallin viisinkertainen voittaja Marcus Grönholm, joka seuraa tarkasti suojattinsa otteita tulevassa kilpailussa.

– Testitien ja katsomieni videoiden perusteella erikoiskokeet vaikuttavat samanlaisilta kuin Suomessa, joten niitä odotan innolla. Grönholm antoi hyviä neuvoja auton säätämiseen ja vielä ennen rallia rupatellaan tästä kisastakin. Eiköhän sieltä joku vinkkikin tule, sillä hän pärjäsi tässä kisassa aina mainiosti, Huttunen tiedostaa.

Huttunen ja Linnaketo kilpailevat tänä vuonna Hyundain tehdastallin väreissä, mutta kilpailuissa toimintaa pyörittää Stephane Sarrazinin johtama Sarrazin Motorsport.

– Kokemusta uudesta tiimistäkään ei tietysti vielä tässä vaiheessa ole paljoa, mutta ainakin kilpailuinsinööri teki heti hyvän vaikutuksen meihin. Ruotsi on melkein kotikisa, sillä tänne saapuu paikanpäälle paljon suomalaisia kannustajia aina kotikunnastani Kiuruvedeltä asti. Se tuo varmasti lisää fiilistä ajamiseen, Huttunen hehkuttaa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös! Kuvat! Jari Huttusella epäonninen Ruotsin MM-rallin testipäivä (12.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit