Huttunen kommentoi sopimusneuvotteluja – “Ei ollut sataprosenttista varmuutta”

26.2.2021 / 12:43
Jari Huttunen, Mikko Lukka ja Hyundai i20 R5 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruuden viime vuonna voittanut Marcus Grönholmin GRX-tiimin Jari Huttunen avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta tänä viikonloppuna ajettavalla Rovaniemen MM-rallilla.

Vaikka Jari Huttusen, 26, viime kausi olikin täynnä menestystä, niin ohjelma kaudelle 2021 odotti julkistamistaan aina helmikuun puoliväliin asti. Huttunen myönsi UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa Rovaniemen MM-rallin aattona, että sopimusneuvottelut todellakin venyivät näin pitkälle, eikä mistään odottelusta asian julkistamisen osalta ollut kyse.

– Ei ollut sataprosenttista varmuutta ja aika myöhään se tieto minullekin tuli, että esimerkiksi Rovaniemelle lähdetään. Kyllä tietysti aavistin ja osasin odottaa, että jos viime vuoden tuloksilla ei mitään hommia tule, niin ihme on. Mutta kyllähän tännekin tulo tosiaan aika viime tipassa varmistui, Huttunen sanoo.

Kun mukaan ei lasketa joulukuun puolivälissä Puolassa ajettua “keilojen kiertelyä”, on Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan edellinen kilpailu joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettu Monzan MM-ralli Italiassa. Huttunen sanoo, että fiilis tottakai on korkealla, kun pääsee taas ajamaan kilpaa ja tosissaan, mutta myös pitkäksi venähtänyt kilpailutauko mietityttää Hyundain tehdastallin väreissä tänä vuonna kilpailevaa kiuruvetistä.

– En tiedä jännittääkö, mutta on sellainen jännittynyt ja odottava fiilis, Monzan kilpailusta kuitenkin on jo kulunut niin paljon aikaa. Ainahan pitkän tauon jälkeen kilpailuun starttaaminen on oma haasteensa, mutta tähän asti siinä ollaan ainakin onnistuttu. Jännä nähdä miten se lähtee täällä kulkemaan, tämän tyyppisistä teistä minulla on kuitenkin loppupeleissä aika vähän kokemusta. Suomessa olen kuitenkin aika vähän ajanut, Huttunen korostaa.

 

 

“Kyllähän se korkealla pitää tietysti olla”

Sanomattakin on selvää, että viime kauden hienot tulokset eivät tuo uuteen kauteen yhtään lisäpistettä, eikä poista pätkäajoista sekunteja, joten niiden kertaaminen tässä kohtaa olisi turhaa. Kaikki tekeminen ja keskittyminen on nyt suunnattu kauteen 2021.

– Kyllä se viime kausi on pitänyt jo tässä vaiheessa unohtaa ja keskittyminen siirtää kokonaan uuteen kauteen. Koitetaan tehdä myös tälle kaudelle mahdollisimman kovat tulokset. Vaikeahan tietysti viime kauden kaltainen kausi tietysti on toistaa, Huttunen myöntää.

Keskiviikkona ja torstaina kilpailureitin nuotittanut Huttunen sanoo tykkäävänsä reitistä paljon ja kymmenestä erikoiskokeesta esiin nousee erityisesti heti kilpailun avauserikoiskoe.

– Heti avauspätkä on mielenkiintoinen, siinä tehdään varmasti eroja. Talvella kun ajetaan pimeällä, niin se on helpompaa kuin kesällä, Huttunen kuvailee edessä olevaa tilannetta, kun perjantain erikoiskokeen toinen ajokerta ajetaan pimeällä.

Kauden avauskilpailuun asetetun tavoitteen suhteen Huttunen on vähäsanainen.

– Kyllähän se korkealla pitää tietysti olla. Mikkelsen ja Lappi ainakin, kun paperilta katsoo ja en epäile, etteikö siellä muitakin kuljettajia tulisi kovaa, Huttunen nosti esiin niitä pahimpia kilpakumppaneita WRC2-luokan osalta.

Rovaniemen MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy kello 15.08. Avauspäivän ohjelmassa on kahteen kertaan ajettava Sarriojärven erikoiskoe, jolla pituutta on reilut 31 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit