Huttunen päätti kautensa mestarin väreissä tyylillä – “Melkein täydellinen kausi”

16.12.2020 / 13:25
Jari Huttunen ja Mikko Lukka Tor Modlin Rally Show -kilpailussa Puolassa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Loistavan kauden ajanut Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa taituroivat voittoon Puolassa viime lauantaina ajetussa Tor Modlin Rally Show -kilpailussa.

Tor Modlin Rally Show -kilpailu piti sisällään yhdeksän erikoiskoetta asfaltilla, yhteispituudeltaan reilut 34 kilometriä. Erikoiskokeet oli rakennettu Tor Modlinin ajoharjoitteluradalle, joka sijaitsee noin 40 kilometriä Puolan pääkaupungista Varsovasta pohjoiseen. Puolalaisen 2BRally Teamin Hyundai i20 R5 -autolla kilpailuun osallistunut Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa olivat täysin omaa luokkaansa.

Suomalaiskaksikko kellotti nopeimman ajan kaikille yhdeksälle erikoiskokeelle ja voittomarginaaliksi muodostui lopulta reilut 45 sekuntia.

– Hauska kisa! Ajoimme rennosti ja kokeilimme erilaisia ajotekniikoita, kun siihen oli mahdollisuus. Tämä oli hyvä päätös vuodelle 2020, Huttunen kommentoi Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Huttunen ja Lukka päättivät kautensa Puolassa autolla, jonka tiimi oli teipannut eri mestaruuksien kunniaksi asianmukaisiin väreihin (katso kuva alapuolelta), kyljet ja konepelti kun hohtivat kullanvärisinä ja tekstit kertoivat kaikille suomalaiskaksikon upeasta kaudesta, joka piti sisällään muun muassa rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden, sekä Puolan rallimestaruuden.

Huttusen ja Lukan ensimmäinen täysi kausi yhdessä käsitti yhteensä 12 kilpailua, eikä kertaakaan sijoitus ollut yleiskilpailun ja/tai luokan kärkikolmikon ulkopuolella. Yksittäisistä kilpailuista parhaiten mieleen jäivät ehdottomasti Bohemia Rallin avauspäivän tapahtumat, Rally di Alban kakkossija ja WRC-konkari Dani Sordon kukistaminen, sekä Rally Due Vallin ylivoimainen voitto kovatasoisia italialaisia kuljettajia vastaan.

 

Jari Huttunen, Mikko Lukka ja 2BRally Teamin WRC3-mestaruusriemua (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

“Toivottavasti sama vire jatkuu ensi kaudellakin”

Ilman muuta Huttusen tämän vuoden saavutuksista kovin on WRC3-luokan mestaruus. Kauden avauksessa Ruotsin MM-rallissa Huttunen ei ollut pelkästään WRC3-luokan ykkönen, vaan nappasi myös nopeimman R5-auton kuljettajan tittelin nimiinsä. Viron MM-rallissa Huttunen ajoi toiseksi ja kun Italian Sardiniasta tuli luokkavoitto, oli luokan mestaruus enemmän kuin lähellä.

MM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Italian Monzassa Huttunen ajoi ilman riskejä kolmanneksi ja se riitti lopulta mestaruuteen, 13 pisteen turvin ennen Marco Bulacia Wilkinsonia.

– Mestaruus oli tavoitteena ja nyt tunnelma on todella hyvä. Varmistellen ajaminen ei ole aiemmin ollut minulle helppoa, mutta nyt se onnistui yllättävän hyvin. Yhtään virheitä ei tullut, auton kanssa ei ollut ongelmia ja fiilis oli hyvä koko kisan ajan, Huttunen kommentoi tiedotteessaan Monzan MM-rallin jälkeen.

Kun ajaa kymmenen kuukauden sisään 12 kilpailua viidessä eri maassa, yksikään kilpailu ei pääty keskeytykseen ja palkintokaappiin tulee kahden mestaruuden lisäksi pokaali jokaisesta kilpailusta, voi kautta huoletta kutsua täydelliseksi.

– Melkein täydellinen kausihan tämä on ollut! Toki kaikkia kisoja ei voitettu, mutta hyvä näin. Ajo on sujunut hyvin, auto ja tiimi ovat toimineet loistavasti. Toivottavasti sama vire jatkuu ensi kaudellakin. Vielä en tiedä mitä ensi vuonna ajamme, mutta jotain on luvassa, Huttunen sanoi arvoituksellisesti.

Huttusen managerina toimiva Marcus Grönholm sanoi aiemmin syksyllä, että Huttunen olisi saamassa ensi vuonna todellisen näytönpaikan, WRC-debyytin MM-rallissa Hyundain ratissa. Huttunen testasi Hyundain WRC-autoa kesällä 2019 ja ajoi myös kaksi SM-rallia, mutta MM-sarjassa kiuruvetistä ei olla vielä WRC-auton ratissa nähty. Selvää on, että näillä näytöillä Huttunen on ainakin Hyundai-tallin johtoportaan muistiinpanoihin merkitty isoin kirjaimin.

– Sanoja, kuten esimerkiksi “ainutlaatuinen”, on niin helppo käyttää, mutta Jarin kaudesta 2020 puhuttaessa se oli juurikin sitä: ainutlaatuinen. Hän on pokannut palkintosijoituksia joka ikinen kerta, kun on startannut kilpailuihin tänä vuonna ja vauhti, sekä tasaisuus ovat tuottaneet tulosta. Jari ja Mikko ovat olleet ehdottomasti yksi tämän vuoden vahvimmista kaksikoista, Hyundai Motorsportin asiakastoiminnoista vastaava johtaja Andrew Johns hehkutti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook, tiedotteet

 

Hups! Nyt sattui järjestäjälle nolo moka, mestari-Huttuselle uusi etunimi


Facebook kommentit