Huttunen puolustaa Jyväskylässä viimevuotista luokkavoittoaan – “Paineita emme siitä ota”

25.7.2018 / 13:07
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo Rally Estoniassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen lähtee torstaina puolustamaan ykköstilaansa Hyundai i20 R5 -autolla.

Tällä kaudella Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa MM-sarjaa kiertävä Jari Huttunen on kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkassa varovaisin tavoittein, mutta luottavaisin mielin.

– Viime vuonna olimme haastajia ja vauhtimme yllätti varmasti monet. Tänä vuonna tilanne on tietysti toinen, kun meillä on ykkössija puolustettavana. Paineita emme siitä kuitenkaan ota, vaan lähdemme ajamaan omaa ajoa. Ehjä kisa on päätavoite, sillä tänä vuonna meillä on ollut niin paljon erilaisia murheita, että nyt olisi hyvä päästä ilman ongelmia maaliin, Huttunen korostaa.

Suomen MM-rallissa WRC2-luokan taso on tänä vuonna jälleen erittäin kova, joten Hyundai-parivaljakko tietää, että kärkitaisteluun päästäkseen kaiken pitää toimia lähdöstä maaliin ja vauhdin on löydyttävä heti.

– Jyväskylä on niin nopea ralli, että täällä ei voi tarkkailla tai taktikoida, vaan kaasu on oltava koko ajan pohjassa. Reittiä katsoessa perjantai-iltapäivä näyttää etukäteen sellaiselta, että silloin on ratkaisun paikkoja, Huttunen ennakoi.

Huttunen on tällä kaudella ajanut Hyundailla kolme MM-rallia. Kausi alkoi helmikuussa Ruotsista, josta kotiin tuomisena oli pienen ulosajon jälkeen luokan kuudes sija. Meksikon osakilpailussa maaliskuussa matka katkesi kaksi kertaa teknisiin ongelmiin, mutta Ralli 2 -säännön turvin saaliina oli jälleen kuudes sija.

Toukokuussa ajettu Portugalin ralli jäi myös kesken auton raidetangon katkettua ja uudelleen matkaan lähtenyt pari oli lopulta luokassa vasta sijalla 12. Kolmen ajamansa osakilpailun jälkeen Huttunen ja Linnaketo ovat keränneet 16 MM-pistettä ja ovat WRC2-luokan MM-pisteissä sijalla 15. Jyväskylästä he hakevat kauden parasta tulosta.

– Kyllä Jyväskylä on tämän kauden odotetuin ralli. Tämä on kotikisa, jossa on paljon tuttuja kannustamassa ja täältä on sekä kokemusta, että hienoja muistoja viime vuodelta. Ajoimme tätä varten kaksi päivää testejä, sekä Rally Estonian Virossa ja niiden perusteella automme kehittyy koko ajan paremmaksi. Luokan lähtöluettelo on erittäin nimekäs, joten ennustaminen on vaikeaa, mutta toivottavasti olemme sunnuntai-iltapäivällä maalissa ehjällä ajolla ja mahdollisimman korkealla, Huttunen sanoo.

Rally Estoniasta Huttunen nappasi R5-luokan toisen sijan ja ajoi samalla yleiskilpailun viidenneksi. Eroa R5-luokan voittaneeseen Eerik Pietariseen oli hyvän taistelun jälkeen maalissa 18 sekuntia. Huttunen kellotti kisassa luokan pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Hyvä testiralli ja saimme loppua kohti vauhtia parannettua, kun muutimme iskunvaimennusta. Nyt olemme menossa säätöjen kanssa oikeaan suuntaan, mutta pitoa pitää vielä löytää lisää. Auto toimi hienosti, eikä kova kuumuuskaan aiheuttanut mitään ylimääräisiä ongelmia, Huttunen kommentoi pari viikkoa sitten.

Ensimmäistä kertaa Virossa kilpaillut Huttunen oli tyytyväinen kokemaansa. Kaksipäiväinen kilpailu oli hyvä testirupeama ennen kotikisaa.

– Tämä kisa oli uusi tuttavuus ja se yllätti positiivisesti. Erikoiskokeet olivat hyviä ja niille oli rakennettu hyppyreitä, jotka olivat mielestäni hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Hyödyllinen ja mukava kilpailu Jyväskylää silmällä pitäen, Huttunen päätti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Teksti: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit