Huttunen taituroi Puolassa toiseksi – “Turha spekuloida menikö voitto siinä vai ei”

24.9.2018 / 15:26
Jari Huttunen ajoi Puolan EM-rallissa toiseksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sunnuntaina päättynyt Puolan EM-ralli toi Hyundai i20 R5 -autolla kilpailevalle Jari Huttuselle kilpailun toisen sijan, vain 8,3 sekuntia rallin voittaneelle venäläiskuljettaja Nikolay Gryadinille jääneenä. Kolmanneksi ajoi brittikuljettaja Chris Ingram, joka hävisi voittajalle lähs kaksi ja puoli minuuttia.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kellottivat viidentoista erikoiskokeen mittaisessa Puolan EM-rallissa yhteensä kuusi pohja-aikaa. Kaksikon loppuaikaa rasitti 10 sekunnin aikarangaistus, jonka he saivat myöhästyttyään toiseksi viimeisen erikoiskokeen lähdön aikatarkastusasemalta.

– Vaihdoimme siirtymäosuudella auton tukivarren ja remontissa kesti sen verran liikaa aikaa, että myöhästyimme minuutilla erikoiskokeen lähdöstä. Tukivarsi otti hiukan osumaa edellisellä pätkällä, kun nojasimme penkkaan. Turha spekuloida menikö voitto siinä vai ei. Hienoa oli ajaa hyvä taistelu ja vetää kunnon yrityksellä, Huttunen kommentoi kilpailun jälkeen.

Huttusen kisa sujui alusta saakka suunnitelmien mukaisesti. Perjantai-iltana ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella hän oli neljänneksi nopein ja nousi kakkossijalle lauantai-aamuna kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Siitä lähtien kilpailun voitto oli kahden kauppa.

Huttusen ja Skoda-kuljettaja Nikolay Gryazinin välinen aikaero pysyi kilpailun aikana 10 sekunnin tuntumassa ja nuoret rallilupaukset ajoivat pohja-aikoja miltei tasatahtiin. Huttunen venyi sunnuntain kuuden erikoiskokeen aikana pohja-aikaan neljä kertaa. Loppukiri ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti, mutta testimielellä Puolaan lähtenyt Huttunen oli kilpailun maalissa tyytyväinen vauhdin kehittymiseen.

– Täysin tyytyväinen en tietenkään ole lopputulokseen, sillä voittoonkin oli saumat. Saimme kisan aikana autoa parannettua ja se näkyi etenkin sunnuntaina. Walesin MM-rallia tämä kisa palveli ainakin siitä näkökulmasta, että ajorutiinia tuli taas lisää, meillä on kuitenkin loppujen lopuksi vielä aika vähän kilometrejä nelivetoisella takana. Ennen Walesia testaamme vielä lisää, jotta olisimme sielläkin heti iskussa, Huttunen taustoitti.

Huttusen ja Linnakedon kausi Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa jatkuu 4.-7. lokakuuta ajettavalla Walesin MM-rallilla.

Teksti: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit