Huttunen testimielessä Puolan EM-ralliin – “Kovavauhtisia ja osittain pinnaltaan pehmeitä”

21.9.2018 / 19:14
Jari Huttunen Puolan EM-rallin testierikoiskokeella perjantaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa rallin MM-sarjaa kiertävä Jari Huttunen starttaa perjantaina alkavaan Puolan EM-ralliin. Hyundai i20 R5 -autolla ajava Huttunen osallistuu viikonlopun ralliin testimielellä.

Puolan EM-rallissa Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon autoa huoltaa italialainen BRC Racing Team.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme jälleen matkaan. Tavoitteena on maaliin pääsy ja ehjä kisa, sillä tämä ralli toimii hyvänä testikisana lokakuun alussa ajettavaa Walesin MM-rallia varten. Luokan taso on tässäkin kisassa erittäin kova, joten vauhtimittareita riittää, Huttunen sanoo.

Huttunen ja Linnaketo ovat urallaan kilpailleet kerran Puolassa. Viime vuonna kaksikko kuittasi Puolan EM-osakilpailusta luokkavoiton kaksivetoisten autojen R2-luokasta. Silloin kisa ajettiin kuitenkin asfaltilla, joten nyt edessä on Mikolajkin kaupungin ympäristössä ajettavassa sorarallissa jälleen uusi haaste.

– Meillä ei Puolan sorateistä ole vielä kokemusta, sillä ennen kisaa emme ajaneet paikallisissa oloissa testiä. Nuotituksen perusteella erikoiskokeet ovat kovavauhtisia ja osittain pinnaltaan pehmeitä. Käytännössä ennen kisaa ajamme vain testierikoiskokeen kolme kertaa, joten toivottavasti auton säädöt ovat heti kunnossa, Huttunen ennakoi.

Puolan EM-ralli starttaa perjantaina Mikolajkin yleisöerikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina. Rallissa ajetaan 15 erikoiskoetta ja ek-kilometrejä kertyy yhteensä 216. Perjantaina ajetulla testierikoiskokeella / aika-ajoerikoiskokeella Huttunen oli kolmanneksi nopein.

Teksti: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit