Huttusella kilpailun alla epävarma olo, ajoi huipputuloksen – “Pitää olla tyytyväinen”

3.8.2020 / 08:37
Jari Huttunen ja Mikko Lukka sijoittuivat Alba Rallissa toiseksi (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Sunnuntaina Italiassa ajetussa Alba Rallissa oli paikalla koko Hyundain rallitallin “kerma” aina tallipäällikköä myöten, joten täällä jos missä oli hyvä paikka antaa näyttöjä tulevaisuutta varten. GRX-tiimin Jari Huttunen vastasi tähän huutoon parhaalla mahdollisella tavalla.

Rallin MM-sarjan hallitseva autonvalmistajien maailmanmestari Hyundai oli panostanut todella paljon Italiassa sunnuntaina ajettuun Alba Ralliin. Sen lisäksi, että sillä oli mukana WRC-autojen erikoiskilpailussa tallin MM-sarjan suurimmat tähdet Thierry Neuville ja hallitseva maailmanmestari Ott Tänak, niin myös varsinaisessa kilpailussa nähtiin peräti 16 kappaletta Hyundain R5-autoja.

WRC-autoissa Neuville, Tänak ja Pierre-Louis Loubet toivat Hyundaille kolmoisvoiton, kun taas varsinaisessa Alba Rallissa merkki jyräsi neloisvoittoon Craig Breenin, Jari Huttusen, Dani Sordon, sekä Luca Rossettin johdolla. Tästä nelikosta selkeästi vähiten kilpailukokemusta omaavan Huttusen näytös oli vakuuttava, kun kiuruveteläinen meni ja haastoi ainoana kuljettajana Breeniin todelliseen voittotaisteluun.

Maalissa kaksikon välinen ero oli lopulta 8,7 sekuntia Breenin hyväksi, kun taas Sordo, rallin MM-sarjan konkari ja lähes 50:n MM-palkintosijoituksen espanjalaiskuljettaja, hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia. Myöskään isäntämaan Rossettilla, rallin kolminkertaisella Euroopan mestarilla, ei ollut asiaa kärkikaksikon vauhtiin. Rossetti hävisi Breenille lähes puoli minuuttia ja Huttuselle 17,8 sekuntia.

– Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen! “Shakedownissa” (testierikoiskokeella) ajo ei sujunut ja olo ennen kisaa oli epävarma. Tänään tultiin kuitenkin pätkät läpi ilman virheitä, vaikka vauhti oli koko ajan tapissa. Ihan voittoon saakka se ei riittänyt, mutta tulos oli kuitenkin hyvä, Huttunen kommentoi onnistuneen kilpailun jälkeen tiedotteessaan.

Huttusen ajamien kilpailujen määrä tänä vuonna ei päätä huimaa, mutta tulokset ovat olleet erinomaisia. Ruotsin MM-rallissa helmikuussa Huttunen oli R5-autoista nopein ja taakse jäivät muun muassa Hyundain viimeisimmällä R5-auton versiolla mukana kilpailussa olleet Hyundain junioriohjelman kuljettajat Ole Christian Veiby ja Nikolay Gryazin. Bohemia Rallissa heinäkuussa Huttunen pisti kilpailun moninkertaisen voittajan Jan Kopeckyn koville, johtaen kilpailua avauspäivän jälkeen.

Alba Rallissa Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka pääsivät ensimmäistä kertaa kilpailemaan tuolla kyseisellä Hyundain viimeisimmällä R5-auton versiolla ja koska kyseessä oli tälle autolle testikilpailu, lähti suomalaiskaksikko reitille tavoitteenaan ajaa ehjä kilpailu ilman virheitä, turhia riskejä vältellen. Tavoite täyttyi sataprosenttisesti ja kuin kirsikkana kakun päälle, Huttunen nappasi kilpailusta vielä loistavan tuloksen ja antoi jälleen kerran Hyundain johdolle kovan työnäytteen osaamisestaan.

– Pääsin hyvin sinuiksi uuden auton kanssa, vaikka kilometrejä sillä ei ole vielä paljoa alla. Saimme auton säädöt kohtalaisen hyviksi “shakedownissa”, mutta parantamisen varaa niihin jäi vielä, Huttunen korosti.

Huttusen ja Lukan kausi kilpailujen osalta jatkuu jo tällä viikolla Puolan rallisarjan kauden ensimmäisellä osakilpailulla, joka kantaa nimeä Rajd Rzeszowski. Myös tämä kilpailu ajetaan asfaltilla ja kahden päivän aikana kilpailijoille tulee urakoitavaa yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 133 kilometriä. Ruotsin MM-rallin ja Bohemia Rallin tavoin Huttunen hyppää tulevassa kilpailussa puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundain rattiin.

 

 

Lue myös! Näin kilpailu Italiassa eteni (2.8.2020)

Huttunen löysi heti huippuvauhdin – Kokenut espanjalainen WRC-tähti jäi taakse
Huttunen hiillostaa Breeniä kärjessä – Sordo jäänyt kauas kärkikaksikosta
Komea työnäyte jälleen kerran – Huttunen ei vastustajien meriittejä kumarrellut

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: M Rallyvideo


Facebook kommentit