Huttusella kuudes kilpailu kahdeksaan viikkoon – “Voitosta lähdetään ajamaan”

11.9.2020 / 19:51
Jari Huttunen ja Mikko Lukka Viron MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kiireinen kilpailukausi jatkuu tänä viikonloppuna Puolassa, missä kaksikko osallistuu maan rallisarjan kauden toiseen osakilpailuun, Slaska Ralliin.

Jos vielä heinäkuun alussa Jari Huttusen, 26, kohdalla puhuttiin hiljaisesta kilpailukaudesta, olihan koronapandemia pistänyt kiuruveteläisen kilpailutoiminnan totaalisesti jäihin helmikuisen Ruotsin MM-rallin jälkeen, niin viimeiset pari kuukautta ovatkin sitten olleet Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle kiireistä aikaa.

Viime viikonloppuna kaksikko osallistui Viron MM-ralliin sijoittuen WRC3-luokassa toiseksi. Nyt edessä on tänä viikonloppuna ajettava Puolan rallisarjan kauden toinen osakilpailu, Slaska Ralli, jonka keskuspaikka sijaitsee Chorzowin kaupungissa Etelä-Puolassa, lähellä Katowiceä. Tuttuun tapaan puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla kilpaileva Huttunen hakee Puolasta jo kauden toista asfalttirallin voittoaan.

– Voitosta lähdetään ilman muuta ajamaan, mutta puolalaiset kuljettajat menevät täällä varmasti kovaa. Erikoiskokeet ovat erilaisia kuin edellisessä osakilpailussa. Käytännössä täällä mennään pitkiä suoria kaasu pohjassa ja otetaan aina välillä vauhti pois hitaassa mutkassa. Myös irtohiekkaa näytti olevan reitillä paljon, joten on mielenkiintoista nähdä miten nämä tiet osuvat meille, Huttunen ennakoi tiedotteessaan edessä olevaa kilpailua.

Huttunen ja Lukka ovat urakoineet viimeisen parin kuukauden aikana viisi kilpailua neljässä eri maassa. Puolan rallisarjan kauden avaus, Rzeszowski Ralli, toi Huttuselle uran ensimmäisen asfalttirallin yleiskilpailun voiton. Tuon kilpailun jälkeen ohjelmassa oli siirtyminen soralle kahden Virossa ajetun kilpailun myötä, kun taas nyt tie vie soralta takaisin asfaltille. Slaska Rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 100,3 kilometriä.

– Ajoimme lyhyet testit keskiviikkona ja kahden sorakisan jälkeen asFaltti tuntui aluksi hiukan vieraalta alustalta, mutta nopeasti pääsimme jälleen auton kanssa sinuiksi. Ajamme samoilla säädöillä kuin elokuussa Rzeszowski Rallissa, Huttunen taustoittaa.

Ja kuten Viron MM-rallin jälkeen uutisoimme, niin Huttusesta tuli viime viikonloppuna isä, kun perheeseen syntyi esikoispoika. Virossa Huttunen pohti tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen, että ehtisikö käymään kotona Kiuruvedellä ennen Puolaan siirtymistään. Tänään perjantaina Huttunen vahvisti UrheiluUutiset Motorsportille, että kyllä ehti ja uusi perheenjäsen on siis tavattu ennen nyt edessä olevaa Slaska Rallia.

Slaska Ralli 2020 aikataulu

Lauantai 12.9.

09.20 – EK1 Miedzna 1 (15,10 km)
10.45 – EK2 Jastrzebie-Zdroj 1 (20,47 km)
11.45 – EK3 Warszowice 1 (7,03 km)
12.45 – EK4 Miedzna 2 (15,10 km)
16.15 – EK5 Jastrzebie-Zdroj 2 (20,47 km)
17.15 – EK6 Warszowice 2 (7,03 km)
18.15 – EK7 Miedzna 3 (15,10 km)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jari Huttusen kommentit: Tiedote

 

Jari Huttuselle iloisia uutisia Suomesta kesken rallin – “Yöunet jäi aika vähiin”


Facebook kommentit