Huttuselle kaksi MM-rallia ja Puolan rallisarja – “Vauhti riittää vaikka mihin”

13.2.2020 / 12:44
Jari Huttunen kilpailee tänä vuonna Hyundai i20 R5 -autolla (Kuva: Jari Huttunen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen kilpailukalenteri kuluvalle kaudelle julkistettiin keskiviikkona.

Jari Huttunen, 25, tulee tänä vuonna kilpailemaan rallin MM-sarjassa Ruotsin, sekä Suomen osakilpailuissa. Lisäksi Huttusen kilpailukalenterista löytyy Puolan rallisarja, jossa ajetaan huhtikuun ja lokakuun välillä puolen vuoden aikana yhteensä seitsemän osakilpailua. Viiden Puolassa ajettavan osakilpailun lisäksi sarja vierailee myös Liettuassa, sekä Slovakiassa. Osakilpailuista kaksi ajetaan soralla ja viisi asfaltilla.

– Vuoden tärkeimmät kilpailut ovat Ruotsin ja Suomen MM-rallit, joissa pitää pystyä kiilaamaan kolmen parhaan joukkoon omassa luokassa. Puolan sarja on hyvä ajotuntuman ylläpitämiseksi ja kokemuksen kartuttamiseksi, sillä siellä ajetaan sekä soralla, että asfaltilla, Huttunen kommentoi tiedotteessaan.

Huttuselle nuotteja tänä vuonna lukee Mikko Lukka, jonka kanssa yhteistyö käynnistyi viime vuoden kesällä Puolan EM-rallissa. Kaksikon kilpailukausi käynnistyy tällä viikolla Ruotsin MM-rallilla. Huttunen kilpailee WRC3-luokassa, saaden vastaansa muun muassa isäntämaan Johan Kristofferssonin, uransa kolmanteen MM-ralliin osallistuvan Oliver Solbergin, sekä kotimaiset kilpakumppanit Emil Lindholmin ja Eerik Pietarisen.

– Hyvillä mielin lähden matkaan, Ruotsi on ollut joka vuosi mieluinen ralli. Auto on kehittynyt viime vuodesta ainakin moottorin osalta. Meillä on iso lähtönumero, joten tänä vuonna teiden kunto tietysti hiukan arveluttaa. Nuotituksessa pitää olla tarkkana, jotta osaa merkitä kaikki kivet ja leikkauskohdat oikein. Kisaa on lyhennetty, joten yhtään ei ole varaa säästellä, vaan on mentävä heti täysillä, kolmantena vuonna peräkkäin Ruotsin MM-ralliin osallistuva Huttunen korostaa.

Huttunen kilpailee tänä vuonna 2BRally Teamin Hyundai i20 R5 -autolla. Tiimi ei ole kiuruveteläiselle uusi, sillä Huttunen kilpaili puolalaistiimin väreissä viime vuonna kolmessa rallissa. Huttusen managerina toimiva Marcus Grönholm, rallin kaksinkertainen maailmanmestari ja Ruotsin MM-rallin viisinkertainen yleiskilpailun voittaja, luottaa suojattinsa osaamiseen.

– Viime vuonna Jari veti Ruotsissa Skodalla niin perhanasti ja kaikkihan sen näkevät, että vauhti riittää vaikka mihin. Jari vaikuttaa tyytyväiseltä autoon ja toivotaan, että Ruotsissa hän saa ajettua puhtaan kisan ja paikka palkintokorokkeella olisi hieno juttu. Näissä oloissa nuotituksen pitää onnistua hyvin, jotta kisakin sujuu, Grönholm muistuttaa.

Huttusen kalenterista kilpailukauden 2020 osalta löytyy nyt siis yhdeksän varmaa kilpailua. Grönholmin mukaan määrä saattaa vielä kasvaa.

– Nyt pitää saada vaan lisää ehjiä kisoja alle. Koitamme saada mahdollisuuksien mukaan vielä lisää kisoja ohjelmaan tälle vuodelle, Grönholm päätti.

Jari Huttunen, 25

Täyttää 28. helmikuuta 26 vuotta
14 MM-rallia vuosina 2015-2019
WRC2-luokan voitto Suomen MM-rallissa 2017
RC4-luokan voitto Saksan MM-rallissa 2017
WRC2-luokan toinen sija Suomen MM-rallissa 2018 ja 2019
Ruotsin MM-rallissa 2019 metsäerikoiskokeen pohja-aika R5-autolla
8 EM-rallia, ERC3-luokan ja U27-junioreiden voitto Puolassa 2017
Puolan EM-rallissa yleiskilpailun toinen sija 2018 ja 2019
Rallin SM3-luokan Suomen mestari 2015
Rallin ADAC Opel Rallye Cupin mestari 2016
Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja 2015

Puolan rallisarjan kilpailukalenteri 2020

17.-19.04. Rajd Swidnicki-Krause (Puola) asfaltti
08.-10.05. Rajd Nadwislanski (Puola) asfaltti
05.-06.06. Zematija Litwa (Liettua) sora
26.-28.06. Rajd Polski (Puola) sora
06.-08.08. Rajd Rzeszowski (Puola) asfaltti
10.-12.09. Rajd Slaska (Puola) asfaltti
16.-18.10. Rajd Kosice (Slovakia) asfaltti

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit