Huttuselle lisää töitä! Hyundai-kuljettaja MRF:n väreissä Tshekin EM-ralliin

16.8.2021 / 18:25
Jari Huttunen kilpailee seuraavaksi Tshekin EM-rallissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavalla Tshekin EM-rallilla, johon Huttunen osallistuu intialaisen rengasvalmistajan MRF:n testikuljettajana.

Hyundai Motorsportin asiakaskilpailuohjelma ja intialainen rengasvalmistaja MRF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien. Mukana MRF:n testiohjelmassa on kuljettajista nähty rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen, italialaiset Paolo Andreucci ja Simone Campedelli, sekä SM-sarjassa tänä vuonna kaksi osakilpailua voittanut Emil Lindholm. Breen toi MRF:lle ensimmäisen palkintosijoituksen EM-sarjassa, irlantilaisen sijoittua kesällä Latviassa toiseksi.

Nyt MRF:n testiohjelmaan mukaan nousee Jari Huttunen, 27, joka on jo usean vuoden ajan ajanut kovia tuloksia Hyundain R5-autolla. Viime viikonloppuna Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa ajoi Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla WRC2-luokan voittoon Belgian MM-rallissa. Kyseessä oli Hyundain uutuusauton ensimmäinen kilpailu, jonka testityössä Huttunen on ollut merkittävässä roolissa.

MRF:n tiedotteessa korostetaan juuri Huttusen osaamista ja kokemusta testi- ja kehitystyössä ja tuota osaamista, sekä kokemusta MRF pääsee nyt hyödyntämään elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Tshekin EM-rallissa, Barum Rallissa. Rallin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan asfaltilla kolmepäiväisenä kilpailuna ja 15 erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy 210,92 kilometriä. Barum Ralli ajetaan nyt 50. kerran, joten kyseessä on juhlakilpailu.

Huttunen kilpailee Tshekin EM-rallissa Hyundain vanhemmalla R5-autolla. Huttunen ei suinkaan esiinny EM-sarjassa ensimmäistä kertaa, löytyyhän kiuruveteläiseltä aiempaa kokemusta tästä arvosarjasta kahdeksan osakilpailun verran. Kaksi niistä, vuosina 2018 ja 2019, Huttunen on ajanut R5-autolla, molemmat kilpailut päättyivät palkintosijoitukseen (toinen sija kahdesti) ja molemmilla kerroilla kyseessä oli Puolan EM-ralli.

Vuonna 2017 Huttunen sijoittui EM-sarjan ERC Junior U27 -luokan loppupisteissä toiseksi ja ERC3-luokassa kolmanneksi. Samaisena vuonna Huttunen osallistui myös Barum Ralliin, mutta tuo kilpailu etuvetoisella Opelilla päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Barum Rallin historiasta löytyy kaksi suomalaisvoittoa. Vuonna 1990 Tshekin EM-rallin vei nimiinsä Mikael Sundström ja vuonna 2012 oli Juho Hännisen vuoro nostaa sinivalkoiset värit esiin voiton myötä.

Tshekin EM-ralli käynnistyy perjantaina 27. elokuuta. Suomalaisista kilpailuun ovat lisäksi osallistumassa näillä näkymin ainakin myös ERC3 Junior -luokan pistejohtaja Sami Pajari, sekä liettualaisen Pro Racing -tiimin testikuljettaja Teemu Asunmaa tänä vuonna kilpailukäyttöön otetulla Skoda Fabia R4 -autolla.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Huttuselle yksi uran erikoisimmista voitoista – “Vähän pidemmän kaavan kautta”


Facebook kommentit