Huttuselle yksi uran erikoisimmista voitoista – “Vähän pidemmän kaavan kautta”

16.8.2021 / 16:42
Jari Huttunen toi Hyundain uutuusautolle heti voiton (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Legendaarisella Spa-Francorchampsin radalla päästiin sunnuntaina kuuntelemaan Maamme-laulua, kun GRX-tiimin Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka juhlivat Belgian MM-rallin päätteeksi WRC2-luokan voittoa.

Jari Huttunen starttasi historian ensimmäiseen Belgian MM-ralliin Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla ja tallin johdon ohjeet suomalaiselle, aivan kuten myös tallikaveri Oliver Solbergille, olivat äärimmäisen selkeät: tuokaa auto maaliin. Kun kyseessä oli uutuusauton ensimmäinen kilpailu, oli Hyundain tavoitteena saada Belgian MM-rallista mahdollisimman paljon kilpailun aikaista dataa auton kehitystyötä varten.

Vaikka Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle kilpailusta vaikea tulikin, niin lopputulos oli kuitenkin paras mahdollinen. Tavoite maaliin pääsystä toteutui ja kaiken lisäksi tuloksena oli kauden toinen WRC2-luokan voitto.

– Voitto uuden auton ensimmäisessä rallissa on hieno juttu ja tällä kertaa se tuli kotiin vähän pidemmän kaavan kautta. Saimme paljon kokemusta autosta ja olosuhteista, jotka olivat meille vieraat. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, WRC2-luokan pisteissä neljänneksi voiton myötä noussut Huttunen kommentoi tiedotteessaan.

WRC2-luokkaan Belgiassa osallistui vain viisi kilpailijaparia ja kun kilpailun tapahtumat, sekä ennen kaikkea lopputulokset ottaa huomioon, voidaan nyt tulleen voiton sanoa olevan yksi Huttusen uran erikoisimmista. Maaliin asti kun selvisi lopulta vain kaksi kilpailijaparia ja Huttusen voittomarginaaliksi kirjattiin lähes 44 minuuttia! Toiseksi sijoittui Nikolay Gryazin, joka ehti jo perjantaina keskeyttää ajettuaan ulos.

Luokkaa jossain vaiheessa kilpailua johtaneet Teemu Suninen ja Solberg joutuivat molemmat keskeyttämään. Sunisen taival päättyi moottoririkkoon lauantaina, kun taas Solberg joutui pettymään sunnuntai-aamuna ennen ensimmäistäkään erikoiskoetta, kun ruotsalainen ei saanut autoaan käyntiin parc ferme -alueella. Solbergin johtomarginaali ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta Huttuseen nähden oli reilut kolme ja puoli minuuttia.

 

Harvinainen näky MM-rallin palkintoseremoniassa, kun mukana oli vain kaksi kilpailijaparia (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Tämä on tärkeä tulos”

Aivan kuten Huttunen Hyundain tiedotteessa osuvasti sanoi, “jotta voit sijoittua ykköseksi, sinun täytyy ensin päästä maaliin” (to finish first, you first have to finish), piti tässä kilpailussa enemmän kuin paikkansa. Tosin ei Huttusenkaan kilpailu ongelmitta sujunut, matkalle kun mahtui peräti kolme rengasrikkoa ja arvion mukaan ne maksoivat aikatappiota kuusi ja puoli minuuttia.

– Olihan siinä mutkia matkassa ennen kuin voitto tuli, kun renkaita meni rikki, vaikka emme osuneet mihinkään vaan päinvastoin koitimme koko ajan tulla kieli keskellä suuta niitä vältellen. Voi kai sanoa, että tässä rallissa epäonni jakautui oikeastaan kaikille luokkamme kilpailijoille, Huttunen kuvaili.

Sen lisäksi, että Huttunen toi Hyundain uutuusautolle voiton heti sen ensimmäisessä kilpailussa, niin suomalaiskuljettaja sai kunnian ajaa sillä myös historian ensimmäisen ek-pohja-ajan. Tämä tapahtui kilpailun viidennellä erikoiskokeella perjantaina. Ensimmäinen rengasrikoista osui seitsemännelle erikoiskokeelle, kun taas yhdeksäs erikoiskoe toi Huttuselle peräti kaksi rengasrikkoa.

– Tämä on tärkeä tulos kaikille Hyundai Motorsportin asiakaskilpailutoiminnassa, sen valtavan työmäärän jälkeen mitä he ovat tehneet saadakseen auton kilpailuvalmiuteen. Uusi auto on jo nyt kilpailukyvyltään korkealla tasolla verrattuna edelliseen ja me myös tiedämme miten pystymme helposti kehittämään sitä vielä lisää, Huttunen taustoitti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa 9.-12. syyskuuta, missä Huttunen jatkaa uuden Hyundai i20 N Rally2 -auton ratissa. Sitä ennen Huttunen ja Lukka osallistuvat kuitenkin Tshekin EM-ralliin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Huttunen kilpailee 50. kertaa ajettavassa Barum Rallissa intialaisen rengasvalmistajan MRF:n testikuljettajana.

Belgian MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset

1) Jari HuttunenMikko Lukka (Hyundai) 2.51.32,9
2) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen) + 43.59,3

Huttusen keskinopeus: 100,1 km/h
Pohja-ajat: Gryazin 8, Suninen 8, Huttunen 2, Solberg 1

MM-pistetilanne 8/12 osakilpailun jälkeen

1) Andreas Mikkelsen (NOR) 98
2) Mads Östberg (NOR) 87
3) Marco Bulacia Wilkinson (BOL) 82
4) Jari Huttunen 60
5) Esapekka Lappi 59
6) Nikolay Gryazin (RUS) 51
7) Adrien Fourmaux (FRA) 48
8) Teemu Suninen 41
9) Enrico Brazzoli (ITA) 31
10) Martin Prokop (CZE) 28

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-video: Rallin MM-sarja


Facebook kommentit