Huttuselta jälleen kerran vahva näyte osaamisesta – “Fantastista työtä”

8.10.2018 / 09:26
Jari Huttunen ajoi Walesissa WRC2-luokassa neljänneksi (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Siinä missä WRC2-luokan voittoon Walesin MM-rallissa ajanut Kalle Rovanperä palasi vuoden tauon jälkeen sinne mistä kaikki alkoi, niin samaa voidaan sanoa myös neljänneksi sijoittuneesta Jari Huttusesta.

Kalle Rovanperän debyytti rallin MM-sarjassahan tapahtui juuri Walesissa vuosi sitten ja tuossa samaisessa kilpailussa Jari Huttunen hyppäsi ensimmäistä kertaa Hyundain kuljettajien kehitysohjelman puitteissa i20 R5 -auton rattiin. Vuosi sitten Huttusen kilpailu sujui enemmän ja vähemmän auton tekniikkamurheiden kanssa painiessa, eikä Hyundain tehdastallin tuella R5-kilpailutoimintaa MM-sarjassa pyörittävän Sarrazin Motorsport -tiimin työ juuri ketään vakuuttanut.

Huttusen ja kartanlukija Antti Linnekedon taival Walesin MM-rallissa syksyllä 2017 päättyi jo viidennellä erikoiskokeella.

Tänä vuonna tilanne on ollut toinen. Sarrazinin tiimi on pystynyt tarjoamaan Hyundaille, sekä Huttuselle sellaista palvelua, että kilpailuissa tällä kaudella on ollut mahdollista tehdä tulosta ja siitä hyvänä osoituksena muun muassa Suomen MM-rallin WRC2-luokan ja Puolan EM-rallin kakkossijat, sekä nyt Walesista tullut neljäs sija.

– Pitkä kisa ja melkein ehjä suoritus. Se on hyvä, että vauhti parani päivä päivältä, mutta kyllä aikaero kärkeen oli yllättävän iso, enkä nelossijaan ole koskaan tyytyväinen, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

Perjantain jälkeen Huttunen oli WRC2-luokassa kuudentena, mutta nousi lauantain vahvojen suoritusten myötä neljänneksi ja tuon sijoituksen kiuruveteläinen säilytti aina maaliin asti. Tavoitteena ollut palkintosijoitus jäi lopulta 43,2 sekunnin päähän ja pitää myös muistaa, että Huttunen kärsi rengasrikon niin perjantaina, kuin lauantainakin.

– Vaikea sanoa jälkikäteen, olisiko kolmossija ollut otettavissa ilman ongelmia. Molemmat rengasrikot sattuivat noin viisi kilometriä ennen erikoiskokeiden maalia, joten ihan katastrofeja ne eivät olleet. Toki nelospätkällä hajosi eturengas, joten meni siinä oma aikansa. Pidon vaihtelu haastoi välillä, mutta se oli etukäteen tiedossa. Kovaa mentiin, mutta riskitaso ei ollut tapissa, Huttunen kuvailee.

Huttunen on ajanut tänä vuonna Hyundailla nyt kuusi MM-rallia ja kaikissa on suomalainen selviytynyt maaliin asti. Tallin johto oli suojattikaksikkonsa suorituksiin viikonlopun kilpailussa sumuisella saarella enemmän kuin tyytyväinen.

– Jari ja Antti tekivät fantastista työtä tänä viikonloppuna vaikeissa olosuhteissa. Erikoiskokeet Walesin MM-rallissa voivat olla petollisia jopa kokeneille kuljettajille. Neljäs sija ja erikoiskoevoitto kovatasoisessa WRC2-luokassa on hieno saavutus, Hyundai Motorsportin manageri Alain Penasse hehkuttaa.

Hyundai voi siinäkin mielessä olla tyytyväinen reilu vuosi sitten tekemäänsä valintaan, että jos vertailuun otetaan esimerkiksi Citroenin tehdastallin R5-autoilla kilpailevat ranskalaiskuljettajat ja verrataan heidän tekemiään ajovirheitä kauden aikana Huttusen vastaaviin, niin tässä suhteessa Huttunen on kuin kiltti kirkkokuoron poika katuhuligaanien rinnalla. Suomalaisen tili kun on melko lailla puhdas ja se on huomattu myös Hyundain tallijohdon toimesta useaan otteeseen tällä kaudella.

– Vuosi sen jälkeen, kun he debytoivat Walesissa Hyundain ratissa, tiesimme, että tämä ralli olisi hyvä näyte siitä miten he ovat tässä ohjelmassa edistyneet. 15 erikoiskokeella viiden nopeimman joukossa ja mukana taistelemassa kauden toisesta palkintosijoituksesta osoittavat sen, miten pitkälle he ovat päässeet ja samalla myös kuinka paljon i20 R5 -automme on kokenut kehitystä, Penasse sanoo.

– Jari ja Antti ovat osoittaneet tänä viikonloppuna todellista kypsyyttä ja ammattitaitoa ja odotammekin innolla sitä mihin he pystyvät Espanjanssa parin viikon päästä, missä ajetaan sekä soralla, että asfaltilla, Penasse käänsi katseet kohti tulevaa.

Espanjan MM-ralli käynnistyy torstaina 25. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit