Huttusen kausi jatkuu Veronan asfalttiteillä Italiassa tehdastallin kalustolla

18.10.2020 / 14:39
Jari Huttunen on kilpaillut tänä vuonna hyvällä menestyksellä (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Erinomaisia tuloksia tänä vuonna ajaneen Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Italiassa.

Jari Huttunen, 26, yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa osallistuvat lauantaina 24. lokakuuta ajettavaan Due Valli Ralliin, joka on Italian rallisarjan kauden viides osakilpailu. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Veronassa, jonka ympäristössä yhdeksän asfaltilla ajettavaa erikoiskoetta ovat yhteispituudeltaan reilut 93 kilometriä.

Alunperin Huttusen oli tarkoitus osallistua Criterium des Cevennes Ralliin, Ranskan asfalttisarjan kauden kahdeksanteen osakilpailuun, mutta tuo kilpailu on peruttu. UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan Huttunen osallistuu Due Valli Ralliin Hyundain tehdastallin Hyundai i20 R5 -autolla.

Huttusella on Italian asfalttiteiltä hyviä muistoja, ajoihan kiuruveteläinen elokuussa Hyundain tehdaskalustolla Alba Rallissa toiseksi, jättäen taakseen muun muassa Italian MM-rallin yleiskilpailun äskettäin voittaneen Dani Sordon. Huttunen puolestaan voitti Italian MM-rallissa Sardinian saarella WRC3-luokan, nousten toden teolla taistelemaan kyseisen luokan tämän vuoden mestaruudesta.

Kun rallin MM-sarjasta on ajamatta vielä Belgian ja Italian Monzan osakilpailut, on Huttunen WRC3-luokan pisteissä toisena. Siinä missä Huttunen on osallistunut tänä vuonna kolmeen MM-ralliin, on luokan pistejohtaja Marco Bulacia Wilkinson, jonka johto Huttuseen nähden on vain kaksi pistettä, kerännyt pisteitä jo neljästä MM-rallista.

Huttusen loppukauden ohjelma MM-sarjan osalta on vielä auki, mutta Huttusen manageri Marcus Grönholm kertoi UrheiluUutiset Motorsportille, että Belgian osakilpailuun osallistuminen on mahdollista ja mikäli näin käy, niin siellä Huttunen esiintyisi jälleen puolalaisen 2Brally-tiimin väreissä, aivan kuten on tehnyt tällä kaudella Ruotsin, Viron ja Italian MM-ralleissa, sekä Puolan rallisarjassa, jonka mestaruuden Huttunen voitti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit