Huttusen Rally1-debyytti nyt lähempänä kuin koskaan – “Tämä ei ole aprillipila”

1.4.2022 / 11:44
Jari Huttunen Ruotsin MM-rallissa helmikuussa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Urallaan hienoihin saavutuksiin rallin MM- ja EM-sarjassa yltänyt Jari Huttunen ei ole vielä päässyt kilpailemaan MM-sarjassa pääluokan autolla, mutta nyt tuo debyytti on lähempänä kuin koskaan.

Jari Huttusen, 28, CV:stä löytyy 28 MM-starttia, mutta toistaiseksi ei vielä yhtään kilpailua MM-sarjan pääluokan kalustolla. Nyt tuo mahdollisuus on lähempänä kuin koskaan aiemmin, sillä Huttunen tulee osallistumaan tämänvuotiseen Suomen MM-ralliin brittitalli M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla, mikäli sopimusehdot, eli tässä tapauksessa puuttuva osa kilpailubudjetista saadaan kasaan, täyttyvät määräaikaan mennessä.

– Tämä ei ole aprillipila! Asiasta on M-Sportin johtajan Malcolm Wilsonin kanssa sovittu, sopimus on olemassa ja Jari ajaa Jyväskylässä, mikäli saamme sopimukseen liittyvän budjetin toteutettua, Huttusen manageri Marcus Grönholm sanoo GRX-tiimin tiedotteessa.

Projektin taustalta Grönholmin lisäksi löytyvät Viita-Yhtiöiden Jari Viita, sekä KSBR:n Tuomas Skantz. Grönholmin mukaan nyt tarjolla oleva tilaisuus lähteä tukemaan nuorta huippulupausta, on ainutlaatuinen tilaisuus.

– Elämme haastavia aikoja, mutta projektimme toteuttamiseksi etsimme vielä Jarin ja Tuomaksen rinnalle lisää yhteistyökumppaneita, joille tarjoamme erinomaisen näkyvyyden Pohjoismaiden suurimmassa vuosittaisessa urheilutapahtumassa. Asiasta kiinnostuneita pyydän ottamaan yhteyttä sivustomme kautta, Grönholm toivoo.

Näillä näkymin Suomen MM-rallissa saatetaan nähdä pääluokassa ja tehdastallin auton ratissa kolme suomalaista: Huttunen Fordilla, sekä Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi Toyotalla. Usean vuoden ajan Hyundailla pienemmissä luokissa sitä pääluokan näytönpaikkaa odottanut Huttunen on tottakai innoissaan, kun tilanne sen odotetun debyytin suhteen näyttää juuri nyt hyvältä.

– Osallistua tehdastallin Rally1-kalustolla Suomen MM-ralliin on ollut pitkäaikainen haaveeni ja tavoitteeni, jota varten olen tehnyt jo vuosia töitä. Nyt se on lähellä onnistua. Iso kiitos nyt jo mukana oleville yhteistyökumppaneilleni, WRC3-luokan mestaruuden vuonna 2020 voittanut Huttunen sanoo.

Huttunen avasi kuluvan kauden helmikuussa sijoittumalla Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa M-Sportin Fordilla kolmanneksi. Ruotsin MM-rallin lisäksi Huttusen WRC2-sopimus M-Sportin kanssa pitää sisällään myös Kroatian, Italian, Viron, Belgian, sekä Espanjan MM-rallit. Suomen MM-ralli, rallin MM-sarjan kuluvan kauden kahdeksas osakilpailu, ajetaan Jyväskylän seudulla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit