MOTORSPORT

Huttusen taival päättyi keskeytykseen, jatko lauantaina vielä kysymysmerkki – “Aika helppoa olisi ollut ajaa kärkivauhtia”

Jari Huttusen hyvin käynnistynyt debyyttikisa Hyundailla päättyi Walesin MM-rallissa keskeytykseen auton tekniikkamurheiden seurauksena. Huttunen ei vielä tuoreeltaan keskeytyksen jälkeen osannut sanoa, että pystyykö hän liittymään mukaan takaisin kilpailuun lauantaina.

Torstaina Walesin MM-rallin avanneella lyhyellä yleisöerikoiskokeella WRC2-luokassa toiseksi nopeimman ajan ajanut Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa ajoi perjantain kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle luokkasijoitukset kuusi ja kymmenen. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus kokonaistilanteessa oli kuudes ja eroa kärkeen oli kertynyt 18,4 sekuntia.

Huttunen pääsi vielä neljännen erikoiskokeen maaliin asti, mutta iso ero, lähes puoli minuuttia pohja-ajan ajaneeseen Ole Christian Veibyyn nähden, kieli siitä, että kaikki ei olisi kunnossa.

– Pätkällä alkoi jo olemaan ongelmia ja jäätiin ajassa jo paljon. Hävisi tehot puolessavälissä pätkää ja tultiin aika hiljaa loppu, Huttunen kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Kokonaistilanteessa Huttunen oli nyt seitsemäntenä, eroa kärkeen oli 46,4 sekuntia, mutta viidettä erikoiskoetta ei kiuruveteläinen kuitenkaan sitten enää koskaan nähnyt, vaan matka päättyi seuraavalle siirtymäosuudelle. Huttunen ei vielä tuoreeltaan keskeytykseen jälkeen osannut sanoa, että jatkuuko kilpailu Ralli 2 -säännön myötä lauantaina.

– En tiedä vielä saavatko autoa kuntoon, en tiedä mikä vika siinä on. Riippuu tietysti myös siitä onko moottori kunnossa. Toivottavasti huomenna päästään jatkamaan ja saadaan joku pätkä ajettua ilman ongelmia, Huttunen toivoi.

Jatkui ralli Huttusen kohdalta lauantaina tai ei, niin sen 23-vuotias rallilupaus ainakin näytti, että jälleen kerran haastavista lähtökohdista huolimatta Huttunen pystyi vahvaan suoritukseen.

– Ilman testiä tänne lähdettynä ja noilla ongelmilla mitä oli tässä koko ajan, niin tavallaan positiivinen maku jäi, mutta sitten taas toisaalta ei, kun ei yhtään pätkää päässyt ajamaan niin kuin olisi halunnut. Aika helppoa olisi ollut ajaa kärkivauhtia, Huttunen päätti.

Selivaara logo 2017

 
Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com