Huttusen uskomaton tupla: MM- ja EM-voitot alle viikossa! – “Lähes täydellinen viikonloppu”

5.8.2017 / 22:15
Jari Huttunen Puolan EM-rallin voittohaastattelussa (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos eivät Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ehtineet juhlimaan viikko sitten Suomen MM-rallin WRC2-luokan voittoa, niin nyt kaksikolla on aihetta tuplajuhliin. Puolan EM-rallin junioreiden U27-luokan voitto kun irtosi lähes kahden ja puolen minuutin turvin ja näin Huttunen kirjautti CV:hen uransa ensimmäisen EM-luokkavoiton.

Jari Huttuselle viimeiset kolme viikkoa ovat olleet kiireistä, mutta menestyksekästä aikaa. Huttunen on ajanut 22 päivässä neljä rallia kolmessa eri maassa ja napannut luokkavoitot niin MM-, EM-, kuin Itävallan sarjatasolta. Lauantaina päättyneestä Puolan EM-rallista Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa nappasi uransa ensimmäisen EM-tason luokkavoiton ja vahvisti asemiaan junioreiden U27-luokan mestaruustaistelussa huimasti.

– Se oli lähes täydellinen viikonloppu. Tehtiin joitakin virheitä, mutta selvittiin niistä. Olihan se hieman outo ralli, mutta ok, perille päästiin, lähes kahden ja puolen minuutin turvin luokkansa voittanut Huttunen kommentoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Junioreiden U27-luokassa on kuluvan kauden mestarille tarjolla 100000 euron palkintoshekki auttamaan kuljettajaa urallaan eteenpäin ja tässä taistelussa Huttunen otti tärkeän voiton Puolassa, jäihän luokan ylivoimainen pistejohtaja Chris Ingram lopputuloksissa kahdeksanneksi. Ingram joutui keskeyttämään perjantaina auton tekniikkamurheiden takia, mutta palasi takaisin kilpailuun lauantaina Ralli 2 -säännön turvin.

Puolan EM-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Bryan Bouffier, joka löi viime vuoden voittajan, isäntämaan Kajetan Kajetanowiczin 38,5 sekunnilla. Marijan Greibel oli kolmas, mutta eroa kärkeen kertyi jo lähes minuutin verran. Mads Östbergin ralli päättyi keskeytykseen lauantain toisen erikoiskokeen jälkeen. Norjalainen teloi autoaan päivän avauserikoiskokeella sen verran pahoin, että joutui vaihtamaan renkaan ja myös jarrut vaurioituivat samassa rytäkässä. Östberg ajoi vielä seuraavan erikoiskokeen maaliin asti, mutta ei startannut enää sen jälkeen rallin kahdeksannelle erikoiskokeelle.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Tshekissä elokuun lopulla. Sitä ennen Huttunen ja Linnaketo osallistuvat Saksan MM-ralliin, joka käynnistyy 18. elokuuta.

Puolan EM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Bryan Bouffier (Ford) 1.58.12,6
2) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 38,5
3) Marijan Griebel (Skoda) + 55,6
4) Grzegorz Grzyb (Skoda) + 1.08,0
5) Sylvain Michel (Skoda) + 1.45,1
6) Jose Antonio Suarez (Peugeot) + 2.24,0

Juniorit alle 27-vuotiaat

1) Jari Huttunen (Opel) 2.07.02,7
2) Filip Mares (Peugeot) + 2.26,3
3) Aleksander Zawada (Opel) + 3.08,0
4) Karel Kupec (Peugeot) + 3.37,3
5) Bugra Banaz (Ford) + 8.06,3
6) Dominik Broz (Peugeot) + 9.55,3

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit