Hybridisysteemin tulo Indycar-sarjaan lähenee

6.2.2024 / 16:00

[ A- ] / [ A+ ]

Jenkkien isoimpaan formulasarjaan on tulossa iso muutos autojen voimayksikköihin.

Viime viikolla IndyCar-sarja testasi tulevaa hybridivoimansiirtoa Miamissa Homesteadin radalla. Testi oli ensimmäinen marraskuun jälkeen. Tämä oli seurausta luotettavuusongelmista sekä osien saatavuuden haasteista. Näistä syistä hybridisysteemin virallista esittelyä siirrettiin tulevan kauden jälkimmäiselle puoliskolle.

Hybridijärjestelmä koostuu Motor Generator Unit (MGU) ja Energy Storage System (ESS) -järjestelmistä, jotka molemmat sopivat kytkinkotelon sisään, joka sijaitsee IndyCar-auton polttomoottorin ja vaihteiston välissä.

Verrattuna aikaisempiin testeihin, nyt kaikki sujui hyvin, eikä ongelmia ollut käytännössä ollenkaan. Kuljettajat ja paikalla olleet tiimit saivat kerrytettyä maileja ja arvokasta dataa uudesta systeemistä.

Paikalla kolmipäiväisessä testitapahtumassa olivat Arrow McLaren ja Team Penske kuljettajineen edustamassa Chevroletia sekä Andretti Global ja Chip Ganassi Racing Hondan voimanlähteineen. Yhteensä tiimit ajoivat lähes 3200 mailia.

Alexander Rossi joutui omalla ajovuorollaan pysähtymään radalle, mutta hän onnistui hybridisysteemin avulla käynnistämään moottorin uudestaan ja ajamaan autonsa takaisin varikolle. Tämä mahdollisuus on sarjalle myyntivaltti; nyt jos kuljettaja niin sanotusti stumppaa autonsa radalla, paikalle täytyy lähettää ratahenkilökuntaa käynnistämään auto uudelleen.


Facebook kommentit