Hyppää Jarkko Nikaran Mitsubishin kyytiin Lapin lumille

6.2.2016 / 21:43

[ A- ] / [ A+ ]

Viikko sitten Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Ralli tarjosi rallin aikana ja vielä sen jälkeenkin runsaasti hienoa videomateriaalia ja yksi ehdottomasti hienoimmista on yleiskilpailun voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti taistelleen Jarkko Nikaran mediatiimin YouTube-tilillä julkaisema on-board-video kolmannelta erikoiskokeelta, missä Nikara Mitsubishillään oli täysin omaa luokkaansa.

Arctic Lapland Rallin kolmas erikoiskoe oli nimeltään Siikakämä ja pituutta sillä oli 42,6 kilometriä. Videolla seurataan Nikaran ja hänen kartanlukijansa Jarkko Kalliolevon matkaa aina startista maaliin asti ja tästä ei rallivideo todellakaan paljoa voi paremmaksi tulla. Vauhtia todellakin riittää ja Lapin lumiset talvimaisemat ovat upeat, tosin tässä vauhdissa niitä ei kauhean paljon ehdi seuraamaan.

Nikaran loppuaika erikoiskokeella oli 20 minuuttia ja 30 sekuntia ja toiseksi ajanut Kimmo Kurkela jäi Nikarasta 21,6 sekuntia. Rallin lopulta voittanut Juha Salo hävisi puolestaan Nikaralle 42,9 sekuntia. Ennen viimeistä erikoiskoetta Nikara johti rallia 59,4 sekunnilla, mutta matka päättyi lopulta jousitusongelmiin ennen maalia.

Videolla nähtävän erikoiskokeen jälkimmäisellä puolikkaalla Nikara ja Kalliolepo käyvät keskustelua muutamaankin otteeseen edessä olleesta lumipölystä, jonka aiheutti edellä ajanut hitaampi kilpailija. Loistavasta erikoiskokeen pohja-ajastaan huolimatta Nikara harmitteli tilannetta vielä maaliin saavuttuaankin.

– Paljon kovempaa olis tullu, mutta kun ei nähnyt mitään, Nikara sanoo heti erikoiskokeen maaliviivan ylitettyään.

– Joo, pakko se on hiljentää, kartturi Kalliolepo komppaa vieressä.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit