Hyppää Pasi Laaksomaan VW Polon kyytiin Uudenmaan sorateille – Video!

16.5.2017 / 14:26

[ A- ] / [ A+ ]

Pitkän linjan rallimies Pasi Laaksomaa on kilpaillut tällä kaudella Rally Trophy -sarjassa, jonka mestaruuden hän valloitti viime vuonna. Toukokuun alkupuolella Laaksomaa haki soratuntumaa alkavan kesän kisoihin Keravan ympäristössä ajetusta TerraWise-pienoisrallista.

Lahtelainen Pasi Laaksomaa yhdessä kartanlukijansa Susanna Laaksomaan kanssa sijoittui 6. toukokuuta ajetussa TerraWise-rallissa luokassa 11 sijalle kaksi. Neljän erikoiskokeen mittaisen rallin avaus-ek:lla Laaksomaa teki ajovirheen ja hävisi pohja-ajan ajaneelle Tomi Vileniukselle 15,6 sekuntia.

– Ensimmäinen erikoiskoe oli lyhyt, mutta sen verran vaativa, että mekin ajettiin yksi risteys pitkäksi. Ajolinja näytti menevän loivasti vasemmalle ylämäkeen, mutta kesken oikealle alas, joten jouduttiin siinä hieman peruuttelemaan. Onneksi siinä ei nyt mennyt ihan hirveästi aikaa hukkaan, Laaksomaa kommentoi.

Kolmella seuraavalla erikoiskokeella Laaksomaa oli jokaisella toiseksi nopein ja nousi lopputuloksissa siis toiseksi, 51 sekuntia voittoon ajanutta Vileniusta hitaammalla kokonaisajalla. Erot kärjessä olivat varsin selvät, sillä kolmanneksi sijoittunut Juha Karkia hävisi Laaksomaalle yli minuutin.

– Kaiken kaikkiaan testipäivä oli onnistunut ja kiitos koko hienosti toimineelle tiimille. Itse kilpailukin sujui hienosti, sillä ajoimme luokassa toiseksi. Draamaakin meinasi tosin olla, sillä kun olimme siirtämässä ralliautoa maalin jälkeen trailerille, niin kytkimen nesteet tulivat pihalle. Onneksi se tapahtui kilpailun jälkeen ja selvittiin siitäkin säikähdyksellä, Laaksomaa totesi kilpailun jälkeen helpottunein mielin.

Keravalta Laaksomaa haki ensisijaisesti tuntumaa soralla ajamiseen talvikauden rallien jälkeen.

– Talven jälkeen en ole ajanut metriäkään, joten nyt saatu tuntuma autoon ja sorapinnalle ovat arvokkaita asioita, kun lähdetään tuleviin kisoihin. Seuraavaksi ajamme Oripäässä 27. toukokuuta, kun vuorossa on Rally Trophy -rallisarjan kauden kolmas osakilpailu. Laaksomaa päätti.

Laaksomaa on viiden osakilpailun Rally Trophy -sarjassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä toisena. Oripään osakilpailun jälkeen sarja jatkuu 19. elokuuta Kaavissa ja päättyy 23. syyskuuta Muuramessa ajettavaan Riihivuori-ralliin.

Katso video yläpuolelta, in-car kuvaa Pasi Laaksomaan ajosuorituksesta TerraWise-rallin toiselta erikoiskokeelta!

Tutustu! Laaksomaa Racing Teamin kotisivut ja Rally Trophy -sarjan kotisivut

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

Video: Laaksomaa Racing Teamin YouTube-kanava
Kuva etusivulla: Marko Kyöstilä


Facebook kommentit