Hyundai esitteli uuden WRC-autonsa: ”Mielenkiintoisia haasteita”

29.9.2016 / 10:34
Matalampi, leveämpi, tehokkaampi. Hyundai on esittelyt jo lähes lopullisen version 2017 WRC-autostaan. (kuva: Hyundai WRC)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan WRC-autot uudistuvat. Ensi kauden erikoiskokeille ilmestyy entistä leveämpiä ja kovaäänisempiä autoja, joiden uskotaan tuovan uutta näyttävyyttä ralliin.

Uudet säännöt tuovat autoihin entistä suuremmat ilmanohjaimet. Myös moottoriteho nousee noin 380 hevosvoimaan. Autojen elektroniikka kasvaa.

Tallit esittelevät uutta kalustoaan parhaillaan käynnissä olevassa Pariisin autonäyttelyssä. Ensimmäisenä torstaina oli vuorossa Hyundai, joka esitteli uuden i20 WRC –autonsa.

– Vuoden 2017 WRC-säännöt ovat antaneet talleille mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, ja se on tuonut mielenkiintoisia haasteita suunnitteluun. Muutokset kasvattavat sarjan näyttävyyttä ympäri maailman leveämpien ja tehokkaampien autojen myötä. Aloitimme testityön huhtikuussa, ja keskityimme moottoriin ja voimansiirtoon. Sen jälkeen olemme kehittäneet jousitusta ja aerodynamiikkaa, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan sanoo.

Nandan kuitenkin muistuttaa, että nyt esitelty auto ei ole vielä lopullinen versio, joka hyökkää tammikuussa Monte Carlon MM-ralliin.

– Koriin ja moottoriin tulee vielä muutoksia myöhemmin tänä vuonna, Nandan sanoo Hyundain tiedotteessa.

Hyundai julkistaa lopullisen 2017-mallin WRC-autonsa joulukuussa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Teemu Sunista huhutaan Toyotalle


Facebook kommentit