Hyundai joutui jälleen kerran pettymään – “Erittäin huono päivä, mitä muuta voin sanoa?”

7.10.2017 / 19:58
Dani Sordo joutui pettymään kotirallissaan lauantaina (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kesä-heinäkuussa ajetussa Puolan MM-rallissa Thierry Neuville ja Hayden Paddon toivat Hyundai-tallille komean kaksoisvoiton. Neuville oli kuuden palkintosijoituksen putkessa, voittoja niistä oli kolme, ja Hyundaita pidettiin vahvimpana mestarisuosikkina valmistajien MM-sarjassa. Seuraavat kolme MM-osakilpailua ovat kuitenkin olleet tallille suuri pettymys.

Suomen MM-rallissa heinäkuussa paras Hyundai-kuljettaja oli Thierry Neuville kuudennella sijallaan. Saksa oli vieläkin suurempi katastrofi, kun ainoa pisteille ajanut kuljettaja oli Hayden Paddon, mutta kahdeksas sija oli jotain ihan muuta kuin mitä Hyundai lähti kotikisastaan hakemaan. Kuuden viikon kilpailutauko tuli Hyundaille hyvään saumaan, talli pääsi kokoamaan palapelinsä uudelleen kasaan ja liittyipä tauon aikana Andreas Mikkelsen vielä mukaan talliin tuomaan lisävoimaa kuljettajapuolelle.

Hyundai lähti tosissaan vielä loppukauden kisoihin haastamaan M-Sportia taistelussa valmistajien maailmanmestaruudesta, mutta lopulta Espanjastakin tuli tallille iso pettymys. Ellei suurempia ihmeitä sunnuntaina tapahdu, niin Espanjasta on tulossa Hyundaille jo kolmas MM-ralli peräkkäin missä talli jää ilman palkintosijoitusta.

– Erittäin huono päivä, mitä muuta voin sanoa, pettynyt tallipäällikkö Michel Nandan sanoo Hyundain tiedotteessa, kun takana on Espanjan MM-rallin toinen ja samalla pisin ajopäivä.

11 ajetun erikoiskokeen jälkeen Hyundai-kuljettajista Dani Sordo oli hienosti toisena, Andreas Mikkelsen kuudentena ja Thierry Neuville seitsemäntenä. Seuraavan, 12. erikoiskokeen jälkeen, ainoa kilpailussa mukana oleva Hyundai-kuljettaja oli enää Neuville, kun Sordo ja Mikkelsen täräyttivät samaan kiveen ja edessä oli keskeytys.

– Onni ei totisesti ole meidän puolellamme tällä hetkellä. Ongelmat alkoivat jo aamupäivällä, kun Thierryn auton hydrauliikka temppuili. Sitten samalla erikoiskokeella hyvässä vauhdissa ollut Dani, sekä hyvää oppia uudesta autosta kerännyt Andreas osuivat ilmeisesti samaan kiveen, Nandan harmitteli.

Neuville on ennen sunnuntaina ajettavia kuutta viimeistä erikoiskoetta rallissa sijalla viisi. Eroa kärkeen on 53,2 sekuntia, mutta belgialaisen kannalta mestaruustaistelua ajatellen MM-pistejohtaja Sebastien Ogier jo 40,2 sekuntia Neuvillen edellä ja kiinni hyvissä MM-pisteissä kakkossijansa myötä. Kaksikon välinen piste-ero ennen Espanjan osakilpailua oli Ogierin eduksi 17 pistettä.

– Tiedämme, että mitä tahansa voi vielä tapahtua viimeisenä ajopäivänä, erityisesti koska ei ole huoltotaukoa. Täytyy vain pitää painetta yllä, Nandan sanoo.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit