Hyundai julkisti kuljettajat Chilen MM-ralliin, Teemu Suniselle odotettu komennus

25.8.2023 / 12:14
Teemu Sunisen seuraava kilpailu on Chilen MM-ralli (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai julkisti odotetun uutisen Chilen MM-rallin kuljettajakokoonpanonsa osalta.

Chilen MM-rallissa syys-lokakuun vaihteessa Hyundaille menestystä jahtaa sama kuljettajatrio mikä nähtiin Suomen MM-rallissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Thierry Neuville ja Esapekka Lappi saavat tiimikaverikseen jälleen Teemu Sunisen, joka on tänä vuonna startannut Hyundain Rally1-autolla kahteen MM-ralliin. Virossa Suninen ajoi viidenneksi ja Suomessa neljänneksi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 7.-10. syyskuuta Kreikassa ja siellä Neuvillen, sekä Lapin lisäksi Hyundain ratissa nähdään Dani Sordo. Chile tekee paluun rallin MM-sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Neljä vuotta sitten Suninen ajoi Chilessä Fordilla viidenneksi ja jos vertailuun otetaan nykyiset tiimikaverit, niin Lapin sijoitus samaisessa kilpailussa Citroenilla oli kuudes, kun taas Neuville joutui keskeyttämään ulosajoon.

Hyundai on yhdeksän ajetun osakilpailun jälkeen autonvalmistajien MM-pisteissä toisena ja eroa pistejohtaja Toyotaan on kertynyt jo peräti 67 pistettä. Kuljettajien MM-pisteissä Hyundai-kuljettajista Neuville on kolmantena, Lappi kuudentena, Sordo kahdeksantena ja Suninen yhdeksäntenä. Neuvillen ero MM-pisteissä kärjessä olevaan Kalle Rovanperään on 36 pistettä, kun kuluvaa kautta on ajamatta vielä neljä osakilpailua.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit