Hyundai kuittasi viime vuotisen katastrofinsa komealla tavalla – “Saavutimme tavoitteemme”

25.5.2017 / 20:07
Thierry Neuville hyppäsi kakkossijan myötä kuljettajien MM-pisteissä toiseksi (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten Portugalin MM-rallista tuli lähes täydellinen katastrofi Hyundaille. Tänä vuonna talli ajoi Portugalissa yhden historiansa parhaista kilpailuista.

Vaikka Portugalin MM-ralli viime sunnuntaina päättyikin M-Sportin ja Sebastien Ogierin voitonjuhliin, niin myös Hyundain varikkopilttuussa oli aihetta juhlaan. Talli saavutti historiansa ensimmäisen palkintosijoituksen Portugalin MM-rallista ja nyt palkintoja tuli vielä kaiken lisäksi kaksi, kun Thierry Neuville oli toinen ja Dani Sordo kolmas.

– Saavutimme tavoitteemme, jotka tähän viikonloppuun asetimme. Hienoa työtä koko tiimiltä, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi rallin päättymisen jälkeen.

Hyundain lisäksi myös Neuville nousi nyt ensimmäistä kertaa Portugalissa palkintopallille. Sen sijaan Sordosta on kovaa vauhtia tulossa Portugalin MM-rallin “erikoismies”, olihan nyt tullut palkintosijoitus espanjalaiselle jo neljäs. Hyundain kuljettajista jokainen ylsi viikonlopun aikana vähintään yhteen pohja-aikaan. Neuville oli nopein neljällä erikoiskokeella, samoin auton tekniikkamurheista kärsinyt Paddon ja Sordolle puolestaan kirjattiin yksi pohja-aika.

Hyundaille nyt saavutettu kahden palkintosijoituksen osakilpailu oli tallille kautta aikojen kuudes. Kuljettajien MM-pisteissä toiseksi noussut Neuville ajoi kuudetta kertaa Portugalissa ja aiemmilta vuosilta paras sijoitus oli vuoden 2014 seitsemäs sija. Kauden kahden ensimmäisen osakilpailun, Monte Carlon ja Ruotsin, pettymysten jälkeen Neuville on nyt saalistanut neljästä viimeisimmästä MM-rallista kaksi voittoa, yhden kakkos- ja yhden kolmossijan.

– Jouduimme kamppailemaan hieman auton peräpään kanssa viikonloppuna, mikä esti meitä haastamasta Ogieria ja M-Sportia todenteolla voitosta. Mutta heiltä kuitenkin upea esitys ja me emme siihen pystyneet vastaamaan. Kahden voiton jälkeen olen tyytyväinen, että sijoituin nyt toiseksi ja lisäksi tuli myös Power Stage -pisteitä. Kaikella tällä on tärkeä merkitys kuljettajien MM-sarjassa, Neuville muistutti.

Hyundai kuittasi nyt komealla tavalla viime vuotisen Portugalin MM-rallin katastrofinsa. Vuosi sitten Hayden Paddon lähti matkaan allaan uran ensimmäinen MM-voitto (Argentiina), mutta Portugalissa matka tyssäsi ulosajoon jo viidennellä erikoiskokeella. Kaiken lisäksi auto syttyi ulosajon jälkeen palamaan ja tuhoutuikin tulipalossa totaalisesti. Neuvillen kilpailu puolestaan meni piloille lauantain toisella erikoiskokeella, kun autosta loppui polttoaine. Hyundain mekaanikot kun olivat huollossa unohtaneet laittaa tankkiin tarpeeksi “menovettä”!

Rallin MM-sarja jatkuu kesäkuun toisena viikonloppuna Italian Sardiniassa, missä Hyundai juhli Neuvillen toimesta voittoa vuosi sitten.

– Sardinia tarjoaa jälleen yhden haasteen lisää, mutta meillä on viime kaudelta sieltä hyviä muistoja ja tottakai haluamme uusia saman myös tänä vuonna, Nandan päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit