Hyundai-pomo jyrähti Rovaniemen MM-rallin alla – “Vain voitto on hyvä tulos”

25.2.2021 / 08:16
Andrea Adamo ja Ott Tänak (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan autonvalmistajien hallitseva maailmanmestari Hyundai on Monte Carlon MM-rallin jälkeen 22 pisteen päässä pistejohtaja Toyotasta.

Jos käynnistyi Hyundain kausi 2020 parhaalla mahdollisella tavalla, Thierry Neuvillen tuodessa tallille sen historian ensimmäisen Monte Carlon MM-rallin voiton, niin tänä vuonna tunnelmat Andrea Adamon johtamassa tallissa olivat MM-sarjan kauden avauksen jälkeen huomattavasti mollivoittoisemmat. Siinä missä Hyundain ykkösvastustaja Toyota nappasi Monte Carlosta sijat yksi, kaksi ja neljä, ylsi Hyundain kuljettajat kolmanteen ja viidenteen sijaan.

– Se ei ole mikään salaisuus, että meidän kautemme ei lähtenyt käyntiin niin kuin olimme suunnitelleet, mutta Rovaniemen MM-ralli antaa meille uuden mahdollisuuden. Kaikki kolme kuljettajaamme ovat yltäneet palkintosijoille edellisissä lumiralleissa, joten tiedämme heillä olevan kapasiteettia yltää hyvään vauhtiin vaikeissa olosuhteissa, Hyundain tallipäällikkö Adamo uskoo.

Hyundain historia Suomen MM-rallin osalta on siinä mielessä varsin erikoinen, että korealaismerkki ei ole koskaan yltänyt Suomessa palkintosijoitukseen. Toki tässä kohtaa puhutaan Jyväskylässä kesällä ajettavasta sorasirkuksesta, kun nyt haasteena on arktiset olosuhteet Suomen Lapissa ja Rovaniemellä. Adamo ei lähde Lappiin maisemia katselemaan, vaan naulaa tallinsa kuljettajille äärimmäisen kovan tavoitteen.

– Täysin uusi kilpailu on jännittävä haaste, mutta “laakereilla lepäämiseen” ei ole aikaa. Meidän pitää pystyä parhaimpaan suoritukseemme kaikkina kolmena päivänä ja vain voitto on hyvä tulos, Adamo jyrähti.

 

 

“Tästä tulee uskomaton seikkailu”

Ott Tänak, rallin vuoden 2019 maailmanmestari, on jäänyt kahtena edellisenä vuonna pisteittä Monte Carlossa. Viime vuonna virolainen ajoi kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa toiseksi ja kirjautti lopulta kauden kuudesta viimeisestä osakilpailusta eniten MM-pisteitä. Hyundain kuljettajista Tänak on juuri se kuljettaja, jonka odotetaan olevan ennakkosuosikki-Toyotan ykköshaastaja.

– Osallistuin Tunturiralliin vuonna 2010, joten minulla on kokemusta muutamista erikoiskokeista. Tottakai tavoitteena on yltää hyvään tulokseen, pettymykseen päättyneen Monte Carlon jälkeen, ja saada uusi startti mestaruusjahtiin, Ford Focus RS WRC ’03 -autolla Rovaniemellä 11 vuotta sitten kilpaillut, mutta keskeyttämään joutunut Tänak sanoo.

Thierry Neuville yllätti kaikki Monte Carlon MM-rallin alla, vaihtamalla pitkäaikaisen kartanlukijansa Nicolas Gilsoulin toiseen belgialaiskartturiin, MM-tasolla kokemattomaan Martijn Wydaeghehen. Kaksikon avaus oli onnistunut, maalissa sijoitus kun oli kolmas, mutta millaiseen tulokseen Breen ja Wydaeghe yltävät sitten Rovaniemellä, joka on molemmille kilpailuna täysin uusi kokemus?

Kolmatta Hyundain autoa Rovaniemellä ajaa Craig Breen, joka edellisen kerran nähtiin WRC-auton ratissa MM-rallissa Virossa viime kesänä. Virossa Breen ajoi toiseksi, kun taas Ruotsissa irlantilainen oli seitsemäs. Nuo kaksi kilpailua olivat Breenin ainoat MM-sarjassa viime vuonna. Rallitriviaa rakastaville muuten yksi kysymys: kuka on ainoa ulkomaalainen kuljettaja, joka osallistui vuosina 2019-2020 puolentoista vuoden sisällä niin Jyväskylän MM-ralliin, SM Itäralliin, kuin Rovaniemen MM-ralliinkin?

– Olen innostunut siitä, että minä ja Paul (Nagle, kartanlukija) pääsemme avaamaan kautemme täysin uudella MM-rallilla! Tästä kilpailusta tulee uskomaton seikkailu meille kaikille. Varmaa on se, että kilpailun aikaan ilma on kylmä ja lumipenkat erikoiskokeilla ovat korkeat. On tärkeää, että saamme kauteemme hyvän alun. Se tulee viemään hieman aikaa, että päästään jälleen oikeaan rytmiin asioiden suhteen, mutta sieltä se tulee, Breen vakuuttaa.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Niin ja siis tuohon rallitriviaan oikea vastaus oli Craig Breen.

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Katsojaopas! Näin seuraat Rovaniemen MM-rallia – Kaikki faktat samassa paketissa


Facebook kommentit