Hyundailta vahvistus: Loeb mukana Chilessä – “Kokemus, mitä ei muilta löydy”

25.3.2019 / 12:08
Sebastien Loebin seuraavat MM-rallit ovat Korsika ja Chile (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai julkisti maanantaina kuljettajakokoonpanonsa Argentiinan ja Chilen MM-ralleihin, jotka ajetaan huhti- ja toukokuussa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Korsikan asfaltilla ja perjantaina käynnistyvään kilpailuun Hyundai lähtee kuljettajinaan MM-pistekolmonen Thierry Neuville, kautensa MM-rallien osalta edellisessä osakilpailussa Meksikossa avannut Dani Sordo, sekä Sebastien Loeb.

Korsikan osakilpailun jälkeen MM-sarja tekee paluun Amerikan mantereelle ja nyt Etelä-Amerikan puolelle, missä ajetaan Argentiinan (25.-28.4.) ja Chilen (9.-12.5.) osakilpailut. Argentiinassa ja Chilessä Hyundain rattiin tarttuvat Neuville ja Mikkelsen, sekä Argentiinassa Sordo ja Chilessä puolestaan Loeb. Rallin MM-sarjaa ajetaan nyt ensimmäistä kertaa kautta aikojen Chilessä.

– Sebastienin kokemus on jotain sellaista mitä ei MM-sarjasta muilta löydy, joten sen hyödyntäminen, kun vierailemme ensimmäistä kertaa Chilessä, on tallille erittäin tärkeää, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo korostaa tiedotteessa.

Loeb, 45, rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari, on osallistunut tänä vuonna kahteen MM-ralliin ennen nyt edessä olevaa Korsikan osakilpailua. Monte Carlossa sijoitus oli neljäs ja Ruotsissa seitsemäs. 18 MM-pisteen saalis oikeuttaa kuljettajien kokonaispisteissä tässä vaiheessa kautta seitsemänteen sijaan. Tallien MM-pisteissä Hyundai on kolmen osakilpailun jälkeen kolmantena, mutta eroa kärjessä olevaan Toyotaan on vain yhdeksän pistettä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit