Hyundain suomalaisilla synkkä viikonloppu Chilessä: kolme autoa, kolme ulosajoa

3.10.2023 / 08:53
Emil Lindholmin osalta Chilen MM-ralli päättyi pettymykseen (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen taival Chilen MM-rallissa päättyi viimeisen ajopäivän toisella erikoiskokeella.

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen starttasivat viime viikonloppuna ajettuun Chilen MM-ralliin varsin pitkältä kilpailutauolta, olihan kaksikko nähty edellisen kerran erikoiskokeilla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Suomen MM-rallissa Jyväskylässä. Chilessä sijoitus WRC2-luokassa viimeisen ajopäivän avauserikoiskokeen jälkeen oli kuudes, eron ollessa kärkeen vajaat pari minuuttia, mutta kilpailun maali jäi Lindholmilta ja Hämäläiseltä lopulta näkemättä.

– Kuulin nuotin väärin ja meillä oli vasemmalle kääntyneeseen mutkaan ihan liikaa vauhtia. Auto pyörähti sellaisen puolispinnin, kaatui kyljelleen ja putosi takaisin pyörilleen. Pääsimme jatkamaan matkaa, mutta automme ohjausvarsi meni tilanteessa poikki ja vaikka pääsimme ek:n maaliin, niin rallin jatkamiseen ei ollut enää mahdollisuuksia, Lindholm kertasi pettymykseen päättynyttä kilpailuaan tiedotteessaan.

Hyundain tehdastiimiä edustavan Lindholmin osalta kilpailu käynnistyi epäonnekkaasti, kun heti ensimmäisellä erikoiskokeella perjantaina ohjausvarsi vääntyi auton peräpäästä ja eroa kärkeen ehti kertyi ennen huoltotaukoa reilut 45 sekuntia. Sijoitus huoltoon saavuttaessa oli seitsemäs.

– Ensimmäisellä pätkällä meiltä vääntyi vasemmalta takaa ohjausvarsi ja se haittasi koko aamupäivän ajoamme. Menetimme paljon aikaa. Sitten toisella ek:lla saman syyn takia kärsimme rengasrikon ja menetimme lisää aikaa. Saimme Reetan kanssa ohjausvartta aina siirtymäosuuksilla jonkin verran suoristettua ja pääsimme jatkamaan matkaa, Lindholm kertasi kilpailun alkuvaiheita.

Huoltotauon jälkeen Lindholm kellotti avauspäivän kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle tulosrivin 4-3-3 ja kokonaistilanteessa sijoitus nousi viidenneksi.

– Toinen lenkki iltapäivällä meni jo selvästi paremmin. Luotto autoomme oli parempi, mutta kahden kärki menee täällä kovaa. Ihan hauskaa kuitenkin ollut ja olen nauttinut ajamisesta. Suuri kiitos tiimillemme siitä, että he tekivät päivähuollossa ison työn ja saivat automme ajoissa ajokuntoiseksi, Lindholm kehui.

Lauantain erikoiskokeilla Lindholm oli kuudenneksi nopein, eroa kärkeen kertyi tasaisesti koko päivän ajan, ja WRC2-luokan hallitseva mestari kuvailikin toista ajopäivää vaikeaksi.

– Aamun ensimmäisestä lenkistä mielenkiintoisen teki ensimmäiseksi se, että pölyä oli varsin runsaasti ja sitä oli niin paljon, että suorillakaan ei nähnyt missä tie menee. Se oli varsinainen herätys. Pölystä kärsimme, mutta yritimme ajaa aamupäivän lenkin puhtaasti, mutta kun päivän mittaan ilman lämpötila kohosi, niin rengaskuluma pääsi yllättämään monet ja myös meidät. Ja loppupäivän pätkät olivat vain selviytymistä, Lindholm harmitteli.

Lindholmin ja Hämäläisen kilpailut Hyundailla käynnistyivät Viron MM-rallin kolmannella sijalla, mutta sen jälkeen ajetut Suomen ja Chilen MM-rallit päättyivät pettymykseen. Chilen viikonlopusta tuli suomalaisille Hyundai-kuljettajille muutenkin synkkä, kun pääluokan puolella Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuivat molemmat keskeyttämään ulosajon seurauksena. Kolme sinivalkoista Hyundaita, kolme keskeytystä ulosajoon.

– Olen tiimini puolesta todella pahoillani. He matkasivat tänne pitkän matkan ja tekivät koko viikonlopun ajan upeaa työtä. Meillä on ollut muutamassa viimeisessä rallissa haasteita, mutta emme aio anna periksi, Lindholm vakuutti.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit