Hyundain tallipäällikkö otti kantaa Huttusen tilanteeseen – “Jari on hyvä kuljettaja”

28.2.2019 / 10:07
Jari Huttunen kilpaili viime vuonna Hyundailla kymmenessä rallissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai Motorsportin WRC-tallin viime vuonna käynnistämä nuorten kuljettajien kehitysohjelma on tänä vuonna ollut jäissä ja kyseisen ohjelman ensimmäiseksi kuljettajaksi syksyllä 2017 valittu Jari Huttunen on sitä myöden ollut työttömänä. Hyundain tallipäällikkö otti kantaa Huttusen tilanteeseen.

Hyundai Motorsportin WRC-tallin vuonna 2017 käynnistämä nuorten kuljettajien kehitysohjelma (Hyundai Motorsport Driver development Program) keräsi runsaasti huomiota ja erityisesti Suomessa, olihan kyseisen ohjelman historian ensimmäistä kuljettajapaikkaa erilaisissa testeissä tavoittelemassa kaksi suomalaista rallin huippulupausta, Jari Huttunen, sekä Kalle Rovanperä. Hyundai suhtautui uuteen ohjelmaansa starttihetkellä erittäin kunnianhimoisesti.

– Olemme innostuneita aloittamaan uuden WRC-tähden etsinnän. On olemassa niin runsaasti lahjakkuuksia, jotka eivät koskaan saa mahdollisuuttaan, ja juuri heitä me haluamme auttaa urallaan eteenpäin, Hyundain ex-tallipäällikkö Michel Nandan hehkutti Hyundai Motorsportin tiedotteessa kesällä 2017.

Hyundain valinta osui lopulta Huttuseen, joka syksyllä 2017, sekä viime vuonna ajoi Hyundain i20 R5 -autolla yhteensä kahdeksan MM-rallia, yhden EM-rallin, Estonia Rallin Virossa, sekä yhden Ranskan Cupin osakilpailun. Vaikka Huttunen ylsikin ajoittain hyviinkin tuloksiin, muun muassa Suomessa WRC2-luokassa ja Puolan EM-rallissa yleiskilpailussa toiseksi, niin jatkoa Hyundain ratissa ei tänä vuonna ole kuitenkaan tullut.

Ja näillä näkymin sitä jatkoa ei myöskään ole luvassa, ei Huttuselle, eikä myöskään Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmalle, ainakaan tämän vuoden puolella.

– Tällä hetkellä meillä ei ole käynnissä mitään virallista ohjelmaa missä Jari olisi mukana. Ei testi- eikä kilpailutoiminnan osalta. Jari on hyvä kuljettaja ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkoon. Tottakai seuraamme häntä ja hänen otteitaan myös jatkossa, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Tänään torstaina 25 vuotta täyttävä Huttunen on osallistunut tänä vuonna toistaiseksi vain yhteen ralliin. Huttunen taisteli WRC2-luokan voitosta Ruotsin MM-rallissa pari viikkoa sitten Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla ja ajoipa Huttunen kilpailussa myös yhden pohja-ajankin, siis koko kilpailun osalta. Samalla Huttunen teki MM-sarjan historiaa olemalla ensimmäinen kuljettaja, joka yltää R5-auton ratissa MM-sarjan osakilpailussa pohja-aikaan ns. normaalilla erikoiskokeella.

Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon voittotaistelu ja hyvin sujunut kilpailu Ruotsissa päättyi lopulta ulosajoon rallin päätöspäivänä, mutta erinomainen työnäyte nopeudesta oli kuitenkin jälleen kerran annettu.

– Vauhti oli parhaimmillaan erittäin hyvää, se kai viikonlopusta eniten jäi mieleen. Tottakai ulosajo harmittaa, mutta toisaalta minua olisi harmittanut nousta toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeellekin. Niin paljon on voitontahtoa, että kaikkeni yritin voiton eteen, Huttunen kommentoi.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit