Hyvä kenraali tietää loistavaa ensi-iltaa? Solberg ja Camilli heti huippuvauhdissa

25.10.2018 / 12:56
Volkswagenit olivat hyvässä iskussa testierikoiskokeella (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagen tarjoili Espanjan MM-rallin testierikoiskokeella ensimmäisen vahvan työnäytteen uuden Polo R5 -auton suorituskyvystä lyömällä tulostaululle WRC2-luokan kaksi nopeinta aikaa.

Vanha sanonta “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa” voidaankin siis tässä kohtaa vapaasti kääntää uuteen, kysyvään muotoon “hyvä kenraali tietää loistavaa ensi-iltaa”? Testierikoiskoe toki tunnetusti on aina vasta testierikoiskoe, eikä lyhyen parin kilometrin Saloun rykäisyn perusteella pidä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä eri tallien suorituskyvyn suhteen. Mutta tässä kohtaa Volkswagenin startti uudella Polo R5 -autolla oli kyllä vakuuttava.

Petter Solberg ajoi nopeimman ajan lyöden tallikaverinsa Eric Camillin puolella sekunnilla. Skoda-kuljettajat Jan Kopecky ja Kalle Rovanperä ajoivat saman ajan löytäen itsensä tulosluettelosta viidenneltä sijalta. Eroa Solbergiin kertyi 1,1 sekuntia. Volkswagenien ja Skodien väliin mahtuivat Stephane Lefebvre (Citroen), sekä Henning Solberg (Skoda). Lefebvren ero kärkeen oli 0,6 sekuntia, kun taas vanhempi Solberg hävisi pikkuveljelleen tasan sekunnin.

Yleiskilpailun puolella Sebastien Ogier kellotti nopeimman ajan. Ranskalainen oli ainoa kuljettaja, joka rikkoi minuutin ja 35 sekunnin rajan. Jari-Matti Latvala oli heti hyvässä vauhdissa ollen toiseksi nopein, eroa Ogieriin tuli vain 0,3 sekuntia. Teemu Suninen ajoi kolmanneksi nopeimman ajan ennen Sebastien Loebia ja Esapekka Lappia. Sunisen ero kärkeen oli 0,8 sekuntia, kun taas Loeb hävisi kaimalleen 1,1 sekuntia.

Ogierin kanssa maailmanmestaruudesta taistelevista kuljettajista Ott Tänak oli kuudes ja Thierry Neuvillen ajot päättyivät toiseen ajokertaan, kun Hyundai pyörähti hitaassa mutkassa katolleen. Muista suomalaisista WRC2-luokassa Jari Huttunen oli kahdestoista ja WRC3-luokassa Taisko Lario nopein, lyöden Enrico Brazzolin 5,6 sekunnilla.

Espanjan MM-ralli käynnistyy Barcelonan kaupunkierikoiskokeella tänään torstaina illalla ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit