Ikosella tuskainen kotimatka Suomeen – “Semifinaali vaihtui sairaalareissuun”

3.9.2019 / 18:08
Mikko Ikosen semifinaali Ranskassa päättyi rajuun äkkipysähdykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Loheacin radalla Ranskassa. Luokan ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Ikonen koki kilpailussa kovia.

Tänä vuonna rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokassa kaikissa neljässä aiemmassa osakilpailussa semifinaaliin selviytynyt ja Norjassa kesäkuussa finaalissa neljänneksi ajanut Mikko Ikonen yhdessä oman tiiminsä Betomik Racingin kanssa jatkoi Ranskan Loheacissa viime viikonloppuna hienoja esityksiään. Kauden viides semifinaalipaikka yhtä monessa osakilpailussa irtosi alkuerien yhdeksännen sijan myötä.

Ikosen alkuerät etenivät nousujohteisesti, keravalaisen ajettua sijat 10-18-10-7. Ikonen lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa ensimmäisestä semifinaalilähdöstä ja alku näyttikin lupaavalta, kun suomalainen Ford-kuljettaja oli kuittaamassa avausmutkan jälkeen peräti neljä autoa kerralla ja nousemassa toiseksi. Iloksi muuttumassa ollut tilanne vaihtui kuitenkin varsin nopeasti täysin päinvastaiseksi.

 

Thomas Bryntessonin auton tultua Mikko Ikosen eteen, ei suomalaisella ollut enää mitään tehtävissä (Kuvat: RPF).

 

“Kilvanajot ainakin hetkeksi ohi, mutta into takaisin kova”

Kuvaan astui Ikosen kannalta armottoman huono tuuri, kun Thomas Bryntessonin auto pyörähti suoraan Ikosen eteen, joka joutui tekemään väistöliikkeen ja ajautuen sen seurauksena auton keula edellä rajusti päin rengasvallia. Punainen lippu keskeytti ensimmäisen semifinaalilähdön ja Ikonen kuljetettiin sairaalaan tutkittavaksi. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan törmäyksessä rengasvalliin kuljettajaan kohdistui 8,3 G:n voima.

– Semifinaalin startin jälkeisissä kahinoissa kova törmäys ratavalliin. Semifinaali vaihtui sairaalareissuun ja alustavien tutkimusten jälkeen pahimmat skenaariot on poissuljettu, mutta kunto huono. Seuraava koitos on koittaa päästä Ranskasta Suomeen ja päästä tutkimuksiin Suomessa. Kilvanajot on ainakin hetkeksi ohi, mutta into takaisin kova, Ikonen kirjoitti tiiminsä Facebook-sivulla sunnuntai-iltana.

Maanantaina Ikonen kertoi UrheiluUutiset.comille päässeensä takaisin Rennesistä, Ranskasta koti-Suomeen, 15 tunnin “raskaan ja tuskaisen retken” jälkeen. Kovin tärsky ratavalliin törmäyksessä kohdistui selkään, mutta myös muu kroppa on tapauksen jälkeen vahvasti ruhjeilla. Ikosella on edessään sairausloma, jonka pituudesta ei vielä ole tietoa.

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan viimeinen osakilpailu ajetaan Riiassa, Latviassa 14.-15. syyskuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit