Ilmari Korpivaara debytoi maratonkilpailussa voitokkaasti – “Ei varaa virheisiin”

18.7.2019 / 12:12
Leipert Motorsportin voitokas joukkue, Ilmari Korpivaara vasemmalla (Kuva: Petr Fryba).

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara ajoi GT-autojen SPX-luokan voittoon Portugalissa ajetussa rata-autojen 24H Series -sarjan Portimaon endurance-kilpailussa. Kilpailu ajettiin huippuolosuhteissa Autodromo Internacional do Algarve -moottoriradalla.

Rata-autoilun vuoden 2018 GT4 Central European Cup -sarjan pronssimitalisti Ilmari Korpivaaralle, 20, Portugalissa ajettu 24H Series -sarjan Portimaon endurance-kilpailu oli voitokas. Tuloksena oli GT-autojen SPX-luokan voitto. Kilpailu oli Korpivaaran ensimmäinen 24 tunnin endurance-kilpailu rata-autolla. Hän osallistui kilpailuun saksalaisen Leipert Motorsport -tallin väreissä.

Kilpailutapahtuma alkoi keskiviikkona iltapäivällä, jolloin ohjelmassa oli talliin ja ajokalustoon tutustuminen, sekä rataan tutustuminen kävellen, eli perinteinen “trackwalk”. Torstaina autokunnalla oli kaksi 180 minuutin testisessiota ja perjantaina päivällä virallinen 120 minuutin vapaa harjoitus, aika-ajo, sekä päivän päätteeksi 90 minuutin pakollinen yöharjoitus. Itse 24 tunnin kilpailu starttasi lauantaina kello 12.00.

– Kokemukset ensimmäisestä 24 tunnin kilpailustani ovat erittäin positiiviset. Pitkä kilpailu ja pimeän olosuhteet olivat minulle uusi ja mielenkiintoinen asia. Minulle uudesta radasta ja autosta huolimatta pystyin itse kilpailussa ajamaan jo luokan kärkiaikojen tasolla. Pääsinkin kilpailussa ajamaan viiden kuljettajan autokunnan kuljettajista eniten, yhteensä 165 kierrosta. Kierroksia meille kertyi kilpailussa yhteensä 648, mikä tekee yli 3000 kilometriä, Korpivaara kertaa tapahtumia.

– Oman pohja-aikani ajoin yön pimeydessä, toisella kello 3.00 alkaneella lähes kahden tunnin ajovuorollani. Tärkeimpänä pidän kuitenkin kierrosaikojen tasaisuutta ja sitä, että kierrosaikani heikkeni samoilla renkailla ajettavan tupla ajovuoroni lopussa vain noin 2-3 sekuntia.

 

 

“Auto toimi loistavasti”

Endurance-kilpailuissa tasaisuus korostuu huomattavasti enemmän kuin nopein kierrosaika, sillä kilpailut ovat hyvin pitkiä. Jos renkaita ei käytä harkiten, voi oman ajovuoron lopussa kierrosajat romahtaa jopa 4-5 sekuntia. Korpivaaran autokunnan taktiikassa jokaisen kuljettajan ajovuoron alussa vaihdettiin uudet renkaat. Renkaita kului itse kilpailussa 12 sarjaa.

Korpivaara ajoi kilpailun Mercedes AMG GT4 -kilpa-autoon perustuvalla AMG:n tehtaan tehokkaammalla kehitysversiolla. Moottorista oli parhaimmillaan puristettu moottorin ohjausyksikön kartasta riippuen 400kw ja muun muassa jarrut olivat tehokkaammat kuin GT4-sarjan autossa.

– Auto toimi loistavasti. Moottorissa ja vaihteistossa ei ollut minkäänlaista ongelmaa koko kilpailun aikana. Auton jarrujärjestelmää testattiin kuitenkin aktiivisesti. Autoon vaihdettiinkin kilpailun aikana viidet etujarrulevyt ja yhdet takajarrulevyt. Osin tämän takia meillä oli varikkopysähdyksiä 28, eli eniten koko kilpailuun osallistuvista autoista. Leipert Motorsportin tiimi ja AMG:n insinöörit tekivät kuitenkin hienoa työtä, että pystyimme ajamaan luokkavoittoon pitkässä kilpailussa, Korpivaara kehuu.

Korpivaara on tyytyväinen suorituksen tasaisuuteen, sekä autokunnan kykyyn pitää mielessä koko kilpailun ajan pitkäjänteisyyden tärkeys.

– Endurance-kilpailussa on tärkeää pitää koko kilpailun ajan keskittyminen huipussaan, jotta pimeässä jopa 270 km/h nopeudessa tapahtuvat ohitukset niin nopeampien, kuin hitaampien autojen kesken sujuu jouhevasti. Jokainen hitaasti tehty ohitus tai ohitetuksi tuleminen huonontaa kokonaisaikaa. 24 tunnin kilpailussa on myös mielenkiintoista, että on vain yksi kilpailulähtö, jossa ei ole varaa suuriin virheisiin, sillä silloin koko kilpailuviikonloppu on siinä, Korpivaara muistuttaa.

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedote


Facebook kommentit