Ilmari Korpivaara teki onnistuneen vierailun Kiinaan – “Homma toimii”

17.10.2019 / 17:39
Ilmari Korpivaara vieraili China GT -sarjassa Shanghaissa (Kuva: Ilmari Korpivaaran tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara kilpaili viime viikonloppuna rata-autoilun China GT -sarjan kauden päätösosakilpailussa Shanghaissa, Kiinassa.

Rata-autoilun China GT -sarjassa kilpaillaan kansainvälisissä GT3-, GT4- ja GTC-luokassa. Kilpailuviikonloppuja kauteen mahtuu kuusi ja niissä jokaisessa ajetaan kaksi kilpailulähtöä, eli yksi kausi pitää sisällään yhteensä 12 kilpailulähtöä. Kausi 2019 päätettiin viime viikonloppuna Formula 1:n MM-sarjasta tutulla SAIC International Circuit -radalla Shanghaissa, Kiinassa.

Mukana Shanghaissa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Ilmari Korpivaara, 20, kilpaili kiinalaisessa Phantom Pro -tiimissä GT4-luokassa Mercedes AMG GT4 -autolla tiimikaverinaan kiinalainen Wei Lu. Kyseinen kalusto oli Korpivaaralle entuudestaan tuttu, ajoihan espoolainen samanlaisella Mercedeksellä aiemmin heinäkuussa 24H Series -sarjan Portugalin osakilpailussa luokkavoittoon.

Aika-ajot Shanghaissa ajettiin perjantaina tihkusateessa ja niistä suomalais-kiinalaisduo nappasi lauantain kilpailuun seitsemännen lähtöruudun, sekä sunnuntain kilpailuun paalupaikan. Lauantain kilpailussa sijoitus ruutulipulla oli viides ja sunnuntaina kahdeksas.

– Sunnuntaina lähdettiin paalulta ja aineksia oli vaikka mihin! Kilpailussa oli paljon tapahtumia ja kaksi kertaa turva-auto radalla. Ajoparini joutui kolariin heti tunnin kilpailulähdön alussa ja tippui viimeiseksi. Töitä oli sen jälkeen vähän enemmän. Oman ajovuoroni pääsin aloittamaan yhdeksänneltä sijalta ja parhaimmillaan kamppailin sijasta viisi, Korpivaara kertaa viikonlopun tapahtumia.

Myös Korpivaaran ajovuorolla radalla riitti tapahtumia.

– Kilpailun viimeisillä kierroksilla edessäni ajava auto pyörähti, jota väistäessä sain osuman auton vasempaan kylkeen, tippuen muutamia sijoja. Positiivista oli kuitenkin huomata, että ilman ylimääräisiä tapahtumia kisavauhtia olisi ollut vähintäänkin kolmen joukkoon, Korpivaara kommentoi.

Korpivaara kehuu tiedotteessaan, että China GT -sarjan, sekä siihen osallistuvien tiimien toiminta jätti erittäin ammattimaisen kuvan suomalaiskuljettajalle. Viime vuonna televisiossa ja internetissä yli 80 miljoonaa katsojakontaktia kerännyt sarja saattaa hyvinkin saada ensi kaudella mukaansa kuljettajan kaukaa Euroopan Pohjolasta.

– Kiinassa autourheilussa on hyvä meininki ja homma toimii. Tutkimme taustatiimini kanssa mahdollisuuksia ajaa tässä sarjassa ensi vuonna, Korpivaara paljastaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit