Ilmari Korpivaara voittoon Renault Clio Cup Suomen osakilpailussa Alastarolla

29.8.2016 / 09:51
Ilmari Korpivaara oli Alastaron herra, kun Renault Clio Cup vieraili Suomessa.

[ A- ] / [ A+ ]

FinnDriven Ilmari Korpivaara oli huippuvireessä lauantaina Alastarolla ajetussa Renault Clio Cup Sweden sarjan Suomen osakilpailussa. Ensimmäisessä kilpailulähdössä nuori 17-vuotias suomalaiskuljettaja teki vahvan nousun seitsemännestä lähtöruudusta podiumille kolmanneksi. Päivän toisessa kilpailulähdössä toisesta lähtöruudusta startannut Korpivaara otti johtopaikan heti lähdössä ja voitti kilpailun selvästi nopeimmalla kierrosajalla.

Kilpailu tapahtuma alkoi Alastaron moottoriradalla Virttaalla perjantain vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla. Päivän neljässä harjoitus ajossa Korpivaara oli kolmessa nopein. Päivän pääteeksi ajettu aika-ajo ajettiin sadekelillä. Aika-ajossa Korpivaaran sijoituksiksi tuli lauantain ensimmäiseen kilpailulähtöön seitsemäs lähtöruutu ja toiseen toinen lähtöruutu.

– Aika-ajo ei mennyt ihan nappiin, sillä vauhti olisi riittänyt ainakin testien perusteella parempaan. Oli vähän ongelmia perän liukkauden kanssa, kertoo Korpivaara.

Lauantain kilpailupäivä ajettiin aurinkoisissa ja tuulisissa olosuhteissa. Ensimmäiseen kilpailulähtöön seitsemännestä ruudusta startannut Korpivaara teki vahvan nousun kolmanneksi.

– Lähdön jälkeen ensimmäisillä kierroksilla oli ruuhkaa ja tiukkaa kilvan ajoa. Sen jälkeen pääsin tasaisesti nousemaan kohti kärkeä ja ajoin myös lähdön nopeimman kierrosajan, tiivistää Korpivaara.

Päivän toiseen kilpailulähtöön Korpivaara lähti toisesta lähtöruudusta haastamaan paalulta starttaavaa sarjaa johtavaa Ruotsin Niklas Oscarssonia. Lähdössä Korpivaara piti paikkansa, mutta kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla, kun kaksi lähdön jälkeen kolaroinutta autoa olivat radalla vaarallisessa paikassa. Kilpailussa suoritettiin uusintalähtö alkuperäisessä lähtöjärjestyksessä.

– Uusintalähdössä otin hyvän startin ja onnistuin nousemaan ensimmäiseksi heti ensimmäisissä mutkissa. Auto tuntui hyvältä ja sain ajettua riittävän raon toisena olevaan Oscarssoniin ja näin hän menetti imu avun, kertoo Korpivaara.

Kilpailun puolivälissä Korpivaara ajoi kilpailun nopeimman kierrosajan ja ajoi voittoon selvällä erolla toiseksi tulleeseen Oscarssonin ja kolmanneksi tulleeseen Albin Wärnelövin.

Seuraava kilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna 2-3.9. Tukholmassa Solvallan raviradalle rakennetulla radalla.

Teksti ja kuvat: Ilmari Korpivaaran tiedotus


Facebook kommentit