Isä ajaa, tytär lukee nuotteja – Suvannot Skoda R2-autolla Autoglym-ralliin

15.7.2016 / 07:49

[ A- ] / [ A+ ]

VAG Motorsport on valmiina keskikesän hienoon rallitapahtumaan, kun tiimi osallistuu Kangasalan ja Pälkäneen teillä lauantaina (16.7.) ajettavaan Autoglym-ralliin.

Tiimi ajaa nyt sellaisella kokoonpanolla, että Markku Suvanto toimii kuljettajana ja Laura Suvanto kartanlukijana. Kalustona on Skoda Fabia R2-kilpuri, jolla Laura on itse ajanut useammankin rallikilpailun. Vastaavasti kyseessä on Markulle vasta toinen täysimittainen rallikilpailu Fabian ratissa.

– Paineita tästä hommasta ei nyt ole ollenkaan, koska en edes muista koska viimeksi olen ajanut nuotista rallia. Voi olla, että siitä ei tule mitään. Lauran kanssa käytiin treenaamassa nuotin tekoa sunnuntaina ja jotain saatiin sentään paperillekin, Markku naurahtaa.

– Tarkoitus on vain nauttia ralliajosta omalla tasollaan, mikä se taso sitten lieneekään. Suurempia hullutuksia ei ole tarkoitus tehdä, mutta toki haluamme, että auto ja kuljettajapari toimii. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ajamme Lauran kanssa R2-autolla yhdessä. Kerran aikaisemmin ollaan oltu VW Golfilla rallispecial-kisassa yhdessä. Laura ei ole lukenut ennen nuottia näin nopeassa autossa, mutta en epäile etteikö homma toimisi.

Skodalla on kilpailtu viimeksi Teijotalo-rallissa soralla, jolloin autoa vaivasi alustaongelma. Se asia on saatu ratkaistua ja nyt auto tuntuu kuljettajan kommenttien mukaan mahtavalta.

– Tämä kisa sopii mukavasti aikatauluun, sillä parin viikon päästä pitääkin lähteä Neste Ralliin töihin. Siitä pari viikkoa eteenpäin onkin meidän seuran (TUA) järjestämä SM Ralli Turku, jossa olen jälleen katsastuspäällikkönä. Näin se sujuu mukavasti, kun välillä kisataan ja välillä tehdään kisoja, Markku Suvanto päättää.

Autoglym-ralli starttaa lauantai-aamuna kello 9.00 Kangasalan Mobilian Rallimuseon edustalta. Kilpailukeskus, keskitetty huoltoalue ja maaliintulo (kello 19.00) ovat Pälkäneellä, Sappeen Matkailukeskuksen alueella. Autoglym-rallin reitti kiertelee sellaisissa maisemissa kuten Sahalahti, Koivulahti ja Västilä, jotka ovat tuttuja 1980- ja 90-luvun Suomen MM-ralleista. Rallireitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, eli neljä erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan, yhteispituudeltaan noin 100 kilometriä. Kilpailun aikana on peräti viisi huoltomahdollisuutta, joten Sappeen huoltoalueellakin riittää nähtävää.

Lue myös! Lappi ja Suninen tavoittelevat voittoa – Hyundai perui Hayden Paddonin osallistumisen (14.7.2016)

Lähde ja kuva: VAG Motorsportin tiedote


Facebook kommentit