Isä ja poika Solberg vastakkain Walesin MM-rallissa syksyllä? – “Olisihan se hieno tarina”

2.2.2018 / 19:43
Isä ja poika, Petter ja Oliver (Kuva: Petter Solbergin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikolla Pohjois-Ruotsissa lähes 300 kilometriä Volkswagenin Polo GTI R5 -autolla testiä ajanut Petter Solberg sanoo Autosportin haastattelussa haluavansa ajaa samaisella autolla myös kilpaa. Yhdeksi vaihtoehdoksi esiin on noussut Walesin MM-ralli, jossa Petterin poika Oliver saattaa debytoida MM-tasolla tulevana syksynä.

Aivan kuten uutisoimme eilen torstaina, niin rallin maailmanmestarit Marcus Grönholm ja Petter Solberg ajoivat viime viikolla testiä Pohjois-Ruotsissa, missä Volkswagen Motorsport testasi uutta ralliautoaan. R5-luokan Volkswagen Polo tulee kilpailukäyttöön myöhemmin tämän vuoden aikana.

– Oli fantastista hypätä jälleen ralliauton rattiin ja jeesata Volkswagenin perhettä. Päivä oli todella hauska. Volkswagen on tehnyt todella loistavaa työtä auton kanssa ja se oli todella fantastinen ajettava, enkä olisi halunnut lopettaa ajamista päivän päätteeksi, Solberg hehkutti testien jälkeen Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Solberg innostui kokemastaan niin paljon, että brittiläiselle Autosportille antamassaan haastattelussa norjalainen sanoo haluavansa ajaa testien lisäksi uudella Volkswagenin rallitykillä myös kilpaa.

– Nyt kun olen ajanut testiä sillä autolla, niin haluaisin todella paljon ajaa sillä myös kilpailussa. En tiedä milloin se olisi mahdollista, emmekä ole siitä toden teolla edes vielä keskustelleet (Volkswagenin kanssa), mutta se olisi jotain sellaista mitä todellakin haluaisin, viimeisimmän MM-rallinsa vuonna 2012 ajanut rallin vuoden 2003 maailmanmestari Solberg sanoo.

Petterin poika Oliver, 16, rakentaa parhaillaan omaa ralliuraansa ja kilpailee tällä kaudella Latvian mestaruussarjassa. Syyskuussa 17 vuotta täyttävän Oliverin on huhuttu tekevän debyyttinsä MM-sarjassa lokakuussa ajettavassa Walesin MM-rallissa, aivan kuten Kalle Rovanperä teki viime syksynä. Petter Solberg sanoo Autosportin haastattelussa, että yksi varteenotettava kilpailu hänen osaltaan Volkswagenin R5-autolla saattaisikin olla juuri Walesin MM-ralli, missä hän näin ollen saattaisi ajaa kilpaa samassa rallissa ja vieläpä samassa luokassa poikansa kanssa.

– Mikäli Oliver osallistuu siihen kilpailuun, niin olisihan se hieno tarina osallistua myös itsekin. Katsotaan mitä tapahtuu, Solberg pohtii.

Parhaillaan Race of Champions -kilpailussa mukana oleva Solberg kilpailee seuraavaksi rallin merkeissä Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajettavassa Historic-rallissa kahden viikon päästä. Solberg on voittanut kyseisen rallin aiemmin kolme kertaa.

Lue myös! Uuden Volkswagen Polo R5:n testaus hyvissä käsissä – Grönholm ja Solberg ratin takana Ruotsissa (1.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport.com


Facebook kommentit