Italialainen MotoGP-tähti hyppää DTM-Audin rattiin Misanossa – “Erityinen rata”

23.5.2019 / 06:27
Andrea Dovizioso kilpailee DTM-sarjan Misanon osakilpailussa Audilla (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosina 2017 ja 2018 moottoripyöräilyn MotoGP-luokan loppupisteissä toiseksi sijoittunut Andrea Dovizioso nähdään Audin ratissa rata-autoilun DTM-sarjan Italian osakilpailussa Misanossa kesäkuussa.

Andrea Dovizioso, 33, korvaa Misanossa, Italiassa ajettavassa DTM-sarjan kauden kolmannessa kilpailuviikonlopussa Pietro Fittipaldin, Haasin F1-tallin testikuljettajan, joka joutuu Misanon kilpailun aikaan olemaan Formula 1:n MM-sarjan Kanadan osakilpailussa. MotoGP-tähti Dovizioso kilpailee Misanossa Audin belgialaisessa asiakastallissa, W Racing Teamissa.

– Olen iloinen siitä, että Andrea Dovizioson myötä saamme DTM:ään mukaan vierailevaksi kilpailijaksi todellisen supertähden. MotoGP-kuljettajat ovat Italiassa todellisia sankareita, Audi Motorsportin johtaja Dieter Gass hehkuttaa Audin tiedotteessa.

Dovizioso on voittanut vuosina 2008-2019 MotoGP:ssä 13 osakilpailua ja saavuttanut yhteensä 54 palkintosijoitusta, kun takana on tähän mennessä 201 kilpailustarttia. Vuonna 2004 125-kuutioisissa maailmanmestaruuden voittanut Dovizioso on sijoittunut MotoGP:n loppupisteissä kahtena edellisenä vuonna toiseksi ja italialainen on myös tämän kauden pisteissä toisena, kun takana on viisi osakilpailua.

– Rakastan autoja ja olen onnekas, että saan osallistua DTM-kilpailuun Audilla. On haastavaa löytää valmistautumisaikaa tulevaan kilpailuun, koska MotoGP-kausi on kiireinen, mutta odotan siitä huolimatta innolla tulevaa ja sitä, että pääsen kilpailemaan DTM:n kaltaisessa huippusarjassa, Dovizioso kommentoi.

Seitsemättä kauttaan MotoGP:ssä Ducatin pyörällä kilpaileva Dovizioso hyppää Audin rattiin Misanossa, Italiassa 7.-9. kesäkuuta ajettavassa osakilpailussa.

– DTM-auto on uskomaton ja haaste on täysin erilainen kuin mitä ajaessani moottoripyörällä, joten minun täytyy valmistautua hyvin ja päästä ajamaan simulaattorilla mahdollisimman paljon kierroksia ennen kuin hyppään oikeasti DTM-auton rattiin ensimmäistä kertaa. Misano on jokaiselle italialaiselle kuljettajalle erityinen rata ja siellä saavutin viime vuonna uskomattoman voiton, joten olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, Dovizioso sanoo.

Kahden kilpailuviikonlopun jälkeen DTM-sarjan pistejohdossa on itävaltalainen Philipp Eng, mutta saksalainen Rene Rast on jäänyt hänestä vain viisi pistettä. Autonvalmistajien pisteissä Audin johto BMW:hen on 29 pistettä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit