Italialaiskuljettajilta törkeää peliä Imolassa, Pajuranta kärsijänä – “Jätämme viimeisen kilpailun ajamatta”

11.9.2017 / 08:14

[ A- ] / [ A+ ]

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden kuudes kilpailuviikonloppu kaasuteltiin Italian Imolassa. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta saapui Imolaan sarjapisteissä kolmannella sijalla.

Perjantaina ajetussa aika-ajossa Juuso-Matti Pajuranta oli kolmas 0,6 sekuntia kärkikuljettajaa hitaammalla ajalla. Lauantaina kaasuteltiin ensimmäinen kilpailulähtö, missä Pajuranta sinkosi hienosti kolmannesta ruudusta kilpailun kärkipaikalle jo ensimmäiseen kurviin. Tämän jälkeen Pajuranta kävi kovaa taistelua toisena ajaneen Italian Cosimo Barberinin kanssa, mutta Pajuranta osoitti vahvuutensa tervehtien ruutulippua ensimmäisenä.

Sunnuntaina viikonlopun toiseen kilpailulähtöön lähdettiin käännetyssä lähtöjärjestyksessä kahdeksan kärjen osalta. Keli oli muuttunut kuitenkin täysin erilaiseksi kuin aikaisemmin viikonloppuna ja sade kasteli rataa. Kilpailuun startattiin turva-auton perästä ja vain viimeiset kolme kierrosta kuljettajat pääsivät ottamaan mittaa toisistaan.

Pajuranta starttasi lauantain voiton jälkeen sunnuntaina kahdeksannesta ruudusta ja onnistui hienolla ajolla nousemaan kahden kierroksen aikana jo kolmanneksi, kunnes Pajurannan takana Barberini päästi tallikaverinsa Alex Campanin ohi. Campani oli tässä kohtaa Pajurantaa perässä noin kaksi sekuntia, mutta italialainen oikaisi “shikaanin” ja ajoi sastamalalaisen radalta ulos kilpailun toiseksi viimeisessä mutkassa.

Campani sai molempina päivinä 25 sekunnin aikarangaistuksen teoistaan, mutta tämähän ei vaikuttanut tallikaveri Barberinin pisteisiin, joka keräsi huomattavasti enemmän pisteitä kuin hänen pahimmat kilpakumppanit Pajuranta ja Darbom.

– Molemmissa kilpailulähdöissä pystyin ajamaan todella hyvää kilpailua ja taistelemaan hyvistä pisteistä. Campanin ja Barberinin yhteistyö oli kuitenkin todella törkeää peliä. Olemme tiimin kanssa sitä mieltä, että jätämme viimeisen kilpailun ajamatta lokakuun alussa Mugellossa turvallisuussyistä, Pajuranta kertoi sunnuntai-iltana.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedote
Kuva: Photo4


Facebook kommentit