Italian MM-ralli EK12: Paddon jatkaa kärjessä, Latvala kärsi pölystä

10.6.2017 / 11:38
Hayden Paddon on ajanut Sardiniassa virheittä ja autokin on toiminut. Hän voittotaistelua Ott Tänakin ja Jari-Matti Latvalan kanssa. (kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain Hayden Paddon jatkaa Italian MM-rallin kärjessä. Sardinian saarella ajettavassa sorarallissa Paddonin johto on 12 erikoiskokeen jälkeen 9,4 sekuntia Fordilla ajavaan Ott Tänakiin. Toyotan Jari-Matti Latvala on noussut kolmanneksi (+23,2 s), mutta kärsi aikatappiota Mads Östbergin pölyssä ajaessaan. 

Latvala sai rengasrikon kärsineen Östbergin kiinni, ja tuli maaliin norjalaisen pölyssä koska ohituspaikkaa ei löytynyt. Latvala jäi erikoiskokeen pohja-ajasta kuitenkin vain yhdeksän sekuntia.

– Ellen saa aikahyvistä, kun ajan hänen pölyssään ja taistelen kovasti, niin lopetan koko rallin, Latvala noitui WRC-ralliradiolle.

Vielä draamaattisempi oli tilanne kakkosena lauantaiseen ajopäivään startanneen Thierry Neuvillen osalta. Hänen Hyundaistaan katosivat jarrut, ja maailmanmestaruudesta taisteleva belgialainen tipahti neljänneksi yli minuutin päähän johtavasta tallitoveristaan.

– Minulle ei ollut jarruja lainkaan. Menetin ne jo edellisen erikoiskokeen maalissa, Neuville (+1.10,7 min) raportoi.

Toyotan Juho Hänninen (+1.30,7 min) nousi Östbergin ongelmien myötä viidenneksi ja saman merkin Esapekka Lappi (+1.55,5 min) kuudenneksi. Kumpikin valitteli pölyongelmaa.

– Mutta sama se on kaikille, Lappi kuitenkin korosti.

MM-sarjaa johtava Fordin Sebastien Ogier kärsi hänkin rengasrikon, ja on jo yli kolme minuuttia kärjestä seitsemäntenä.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, aamupäiväiset pätkät toistamiseen, ja päivä on paketissa suomen aikaa kuuden jälkeen.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit