Ja Jari-Matti Latvalan seuraava auto on… Audi!

24.11.2016 / 17:13
Ensi vuoden WRC-työpaikkaa edelleen etsivä Jari-Matti Latvala ajaa seuraavaksi B-ryhmän Audi Quattrolla Italiassa. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan kilpailukausi ei päättynyt vielä Australian MM-ralliin. Latvala ajaa joulukuun toisena viikonloppuna Prealpi Master Showssa Italiassa B-ryhmän Audi Quattrolla. 

Latvala on ajanut samassa rallissa muutamaankin kertaan. Viime vuonna Latvalan kisa Audilla päättyi keskeytykseen.

– Motoring Club, joka ajatti minua MM-sarjassa N-ryhmän autolla 2004-2006 ja 2003 Italian Subaru cupissa, järjestää kerran vuodessa tämän kilpailun. Tutustuttiin silloin heihin tosi hyvin ja ystävystyttiin. He ovat aina kauden päätteeksi pyytäneet minua ajamaan sinne. Joitakin vuosia oli tässä välissä, mutta viime vuonna olimme taas mukana ja ensimmäistä kertaa omalla B-ryhmän Audilla. Se vaan hajosi heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Kone tuhoutui täysin. Lupasin, että tulen tänä vuonna uudestaan, Latvala kertoo UrheiluUutiset.comille.

Kilpailussa ajetaan sama 10-kilometrinen erikoiskoe neljästi.

– Se on hieman sprittimäinen. Sekoitus asvalttia ja soraa. Kilpailu on erittäin suosittu ja siellä tosi hyvä fiilis. Tällainen sekoitus soraa ja asvalttia sopii paremmin meidän Audille, sillä eihän se mikään asvalttiauto ole, vaan enemmän tehty soralle.

Latvalan kartanlukijana Italiassa toimii Asko Sairanen.

– Lähdetään fiilistelemään. Siellä pitäisi olla 400 hevosvoimaa, eli saman verran kuin ensi vuoden autoissakin on. 30 vuotta on vaan mennyt tässä välissä, Latvala muistuttaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Latvala pettyi MM-rallikauteen

 


Facebook kommentit