Jääradan Suomen mestaruudet ratkaistaan Kuusamossa – Jyrääkö Rajala tuplamestariksi?

22.3.2019 / 18:29
Joni-Pekka Rajala metsästää Kuusamosta kahta mestaruutta (Kuva: Joona Martiskainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä neljä osakilpailua käsittävän jäärata-ajon SM-sarjan loppuratkaisut nähdään tänä viikonloppuna Kuusamossa, Torankijärven jäällä.

Jaossa on neljässä eri luokassa kaksi Suomen mestaruutta ja yhteensä kuusi SM-mitalia, sekä kaksi Cup-mestaruutta. Molemmissa Super Saloon -luokissa (vakio- ja erikoisliukuesteet) pistejohtajana Kuusamoon starttaa vuosi sitten tuplamestaruutta juhlinut Joni-Pekka Rajala, joka kirjautti helmikuussa kauden avauksesta Paltamosta lauantain osalta kaksi kakkossijaa ja sunnuntaina tuloksena oli kaksi voittoa.

– Ensimmäinen osakilpailu oli omalta kohdaltani sellainen puolihyvä. Suurempia murheita ei ollut, mutta leudon sään seurauksena jään pinnalle kertynyt sohjo teki kelin pehmeäksi. Se ei ollut oikein kardaaniautolle eduksi ja tehoja kului hukkaan. Toisessa osakilpailussa rata jo kesti paremmin, kaikki pelasi ja viikonloppuun voi olla tyytyväinen, Rajala kommentoi tiedotteessaan Paltamon viikonlopun jälkeen.

Kun sarjasta on ajamatta vielä Kuusamon kaksi osakilpailua, lauantaina ja sunnuntaina, johtaa Rajala Super Saloon -luokkaa niin vakioliukuesteiden, kuin erikoisliukuesteidenkin puolella.

– Sarjan taso on todella kova. Jokaisesta pisteestä joutuu ajamaan ihan tosissaan, eikä lahjapisteitä ole tarjolla. Seuraavassa osakilpailussa kaiken pitää mennä kohdalleen jos mielii säilyttää sarjan kärkipaikan. Tottakai mestaruutta lähdetään hakemaan ja kalusto on sitä silmällä pitäen iskukunnossa. Pientäkään virhettä tai epäonnea ei nyt kärsi tulla, sillä silloin peli on menetetty, Rajala korostaa.

Vakioliukuesteissä Rajalan takana omaa mahdollisuuttaan kärkkyvät Mika Liimatainen, Emil Westman, sekä Jussi Kokkonen. Liimatainen on vain kolmen pisteen päässä Rajalasta. Kolmen pisteen johtomarginaali Rajalalla on myös erikoisliukuesteiden puolella, missä toisena pisteissä on Tero Tukiainen.

– Takana kärkkyy kovia kuskeja ja varmaa on, että Liimataisen ja Tukiaisen lisäksi myös Westman ja Kokkonen tulevat antamaan kovan vastuksen ja tekevät kaikkensa pisteiden eteen, Rajala ennakoi.

V1600-luokassa mestaruus- ja mitalitaistelusta tulee huikea jännitysnäytelmä, onhan Paltamon viikonlopun jälkeen kärkikolmikko Jarkko Tähtinen, Emil Westman ja Toni Lähteenmäki tasapisteissä, eikä neljäntenä olevalla Tommi Hallmanillakaan ole eroa tähän kolmikkoon kuin viisi pistettä. V1600-luokassa, kuten myös Supercar-luokassa ajetaan tänä talvena Cup-mestaruudesta, sillä SM-arvoon vaadittavaa määrää osallistujia ei avausosakilpailuun osallistunut.

Supercar-luokan pisteissä kärjessä on Panu Mertala, kuuden pisteen erolla ennen Arto Vimparia ja 10 pisteen erolla ennen Jere Kalliokoskea, joka kärsi Paltamossa Mitsubishin tekniikkamurheista. Kalliokoski kuitenkin paikkasi lauantaisen keskeytyksen ajamalla sunnuntaina voittoon. Kalliokosken tiedotteen mukaan auto on nyt käyty läpi avausviikonlopun jälkeen ja tehty tarvittavat muutokset.

– Alustageometriaa on muutettu, nurkkiin laitettiin Reigerin iskunvaimentimet ja tukivarret vaihdettiin. Ensimmäisen osakilpailun keskeytys saattoi maksaa sarjan voiton. Kaikki neljä osakilpailua lasketaan yhteen, joten jäännöspisteisiin ei olisi ollut varaa. Nyt pitää vain yrittää hoitaa oma ruutu ja olla ykkösenä ruutulipulla. Sunnuntaina sitten nähdään lopullinen sijoitus, Kalliokoski päätti.

Jäärata SM-sarjan pistetilanteet 2/4 osakilpailua

Super Saloon vakioliukuesteet

1) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 63
2) Mika Liimatainen (KonnMK/UA) 60
3) Emil Westman (KokUA) 54
4) Jussi Kokkonen (KaMK) 51
5) Jari Pääkkölä (SiikUA) 38
6) Tero Tukiainen (ParkUA) 38

Super Saloon erikoisliukuesteet

1) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 63
2) Tero Tukiainen (ParkUA) 60
3) Jussi Kokkonen (KaMK) 54
4) Emil Westman (KokUA) 49
5) Jari Pääkkölä (SiikUA) 44
6) Mika Liimatainen (KonnMK/UA) 36

Supercar neliveto vakioliukuesteet

1) Panu Mertala (ScPalas) 63
2) Arto Vimpari (RoRa) 57
3) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) 53
4) Jukka Holtinkoski (RoRa) 27
5) Mika Kalliokoski (AL-Härmä) 24
6) Matti Nisula (ViiUA) 22

V1600 vakioliukuesteet

1) Jarkko Tähtinen (AAU) 57
1) Emil Westman (KokUA) 57
3) Toni Lähteenmäki (AMM) 57
4) Tommi Hallman (Koi-SavUA) 52
5) Tuomas Pöntinen (EPUA) 40
6) Petri Ortju (TamUA) 40

 

 

Lue myös! Toni Lähteenmäeltä vahva suositus jäärata-ajolle – “Kehittää paljon, edullinen” (14.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Pro BMW


Facebook kommentit