Jami Kalliomäki mukaan RX Academyyn

11.5.2017 / 13:20
Jami Kalliomäki ajaa tällaisella Renault Cliolla RX Academyssä. Autot ovat jokaisella kuljettajalla samanlaiset, joten ajotaidot ratkaisevat. Kuvassa autoaan testaa Sami-Matti Trogen.

[ A- ] / [ A+ ]

Crosskart-sarjoissa paljon kokemusta hankkinut Jami Kalliomäki, 17, kilpailee alkavalla kaudella rallicrossin SM-kilpailujen yhteydessä ajettavassa RX Academyssä. Sarja käynnistyy toukokuun lopulla Hyvinkäällä.

Kalliomäki aloitti kilpailemisen jo 8-vuotiaana, ja on ajanut crosskartin lisäksi kartingia. Kalliomäki voitti crosskart-mestaruudet (125cc) 2014 ja 2015, ja oli viime kaudella NEZ-sarjan kolmas 250cc-luokassa.

Kalliomäki liittyy nyt mukaan RX Academyyn, johon kuljettajia tulee eri puolilta maailmaa. RX Academy on uusi konsepti, jossa tavoitteena on rakentaa portaat aina MM-sarjaan sarjaan asti, ja valmentaa kuskeja ajamisen lisäksi mm. fysiikka-, menttaali- ja media-asioissa. Sarjassa ajetaan Renault Clio Cup RX -autoilla, joissa on 1,6-litrainen turbomoottori ja sekventaalivaihteisto.

– On mielenkiintoista saada Jami mukaan RX Academyyn. Hän on ollut yksi Pohjois-Euroopan nopeimpia crosskart-kuskeja viime vuosina. Uskon, että kaikki ovat iloisia näin kokeneen kuljettajan tulosta mukaan, sanoo RX Academyn päällikkö Jussi Pinomäki.

– Olemme tehneet valtavasti töitä RX Academyn eteen. Kausi alkaa ihan pian, ja varmasti tulee mielenkiintoinen ensimmäinen kilpailu, hän lisää.

Kalliomäki ajaa RX Academyn lisäksi tänä vuonna kartingin KZ2-sarjaa, sekä crosskartin Xtrem-luokassa SM-sarjan sekä Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan.

RX Academyn mestari saa palkinnoksi paikan rallicrossin EM-sarjaan kaudelle 2018.

Vahvistetut RX Academyn kuljettajat 2017:

#7 Kalle Markkanen (FIN)

#22 Sami-Matti Trogen (FIN)

#34 Melhem L. Abed (MEX)

#37 Mario Bonfante Jr (USA)

#46 Martins Lapins (LAT)

#47 Jesse Kallio (FIN)

#65 Jami Kalliomäki (FIN)

#87 Troy Dowel (AUS)

#96 Marat Knyazev (RUS)

RX Academy 2017 kilpailukalenteri:

27.5. Hyvinkää

17.6. Honkajoki

8.7. Kaanaa

19.8. Jalasjärvi

23.9. Kouvola

Lähde: RX Academyn tiedote


Facebook kommentit