MOTORSPORT

Jani Paasonen viihtyy sähköautojen parissa – “Hieno ja ainutlaatuinen juttu”

Jani Paasonen ajoi vielä viime vuonna itsekin kilpaa rallicrossin MM-sarjassa, mutta nyt 46-vuotias mäntyharjulainen keskittyy täysillä tiimipäällikön tehtäviin. SweepBank Teamissa ykkösjuttu on sähkö.

Jani Paasonen järjesti keväällä 2019 melkoisen yllätyksen, kun paremmin rallin puolelta tunnettu mäntyharjulainen ilmoitti lähtevänsä mukaan rallicrossin MM-sarjaan. Paasonen osallistui viiteen MM-osakilpailuun itävaltalaisen Stard-tiimin Fordilla, kunnes viime vuonna yhteistyö suomalaisen rahoitusyhtiön Ferratumin kanssa synnytti kokonaan uuden rallicross-tiimin.

Paasonen ajoi viime vuonna Ferratumin väreissä kuusi MM-osakilpailua ja siinä sivussa tiimi testasi ahkerasti myös täyssähköautoa, jolla Janis Baumanis kilpaili Latviassa, MM-sarjan yhteydessä käydyn Projekt E -sarjan osakilpailussa. Tänä vuonna Ferratum on edelleen tiimin taustalla, mutta nimi on kokenut muutoksen. Muutos on tapahtunut myös kalustossa, kun perinteinen Supercar-auto on jäänyt pois ja tiimi keskittyy nyt täysillä täyssähköauton kehittämiseen ja sillä kilpailemiseen.

– SweepBank Team. Nimi tulee siitä, kun (Ferratumilla) on uusi mobiilipankki lanseerattu. Se on uuden teknologian aikaa, niin kuin sähköautot. Sen takia mennään sähköautolla, molemmissa on ihmisille uutta asiaa, Paasonen taustoittaa UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Rallicrossin MM-sarjassa on tarkoitus siirtyä pääluokan osalta täyssähköautoihin ensi vuonna, mutta Paasosen mukaan hänen tiiminsä mukanaolo MM-sarjassa ensi vuonna on vielä täysin auki.

– Olin esittelytilaisuudessa katsomassa uutta sähköautoa, mutta mitään päätöksiä osallistumisen suhteen ei olla vielä tehty. Kaikilla on juuri nyt vähän sellainen odottava tunnelma. Tämän vuoden MM-kalenterikin muuttui jälleen kerran. Hieman vähän liikaa tämä elää tällä hetkellä. Okei, johtuu tietysti koronasta, mutta silti, Paasonen sanoo.

MM-sarjassa sähköautot ovat tänä vuonna mukana uudessa RX2e-luokassa, joka korvaa aiemmin MM-sarjan “kakkosluokkana” toimineen RX2:n. Paasosen ja SweepBank Teamin kilpailukalenteri on tänä vuonna pitänyt sisällään rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin osakilpailuja, kun kyseinen sarja yllätti Tanskassa ajetun kauden avausviikonlopun jälkeen, että kauden lopuissa osakilpailuissa myös täyssähköautot ovat tervetulleita kilpailemaan Supercar-autojen kanssa samaan luokkaan.

 

Henri Haapamäki OuluZonen radalla SweepBank Teamin sähköauton ratissa (Kuva: RPF).

 

 

“Oltiin vain väärässä lähdössä”

Ruotsin Höljesissä toukokuussa sähköautoja mukana oli kaksi kappaletta. Paasosen tiimin auton ratissa nähtiin SRC-luokan kaksinkertainen Suomen mestari Henri Haapamäki, kun taas Manfred Stohlin tiimin autoa ohjasti norjalainen Andreas Bakkerud, yksi MM-sarjan historian menestyneimmistä kuljettajista. Molemmat selvittivät tiensä semifinaaleihin Höljesin ensimmäisessä osakilpailussa, mutta finaali jäi haaveeksi.

Myös toisessa osakilpailussa sähköautot nähtiin semifinaaleissa ja tällä kertaa toinen auto finaalissa, Bakkerudin sijoittuessa ensimmäisessä semifinaalissa kolmanneksi. Haapamäen kokonaisaika toisessa semifinaalissa oli parempi kuin Bakkerudilla, mutta sastamalainen oli viimeinen finaalista karsiutunut. Paasonen oli Höljesin kilpailuviikkoon tyytyväinen, olihan lähtökohtakin uuteen kokemukseen jo sellainen, että mitään hävittävää ei ollut, oli vain voitettavaa.

– Höljesin viikko meni meidän kannalta äärettömän hyvin ja kyllähän siellä nähtiin sähköauton iskukyky, että pärjätään bensa-autojen joukossa. Semifinaaleissa (toisessa osakilpailussa) oli huonoa tuuria, kun oltiin väärässä lähdössä. Bakkerud ajoi samanlaisella autolla ja hän pääsi omasta semifinaalilähdöstä finaaliin, mutta “Henkan” semifinaaliaika toisessa lähdössä oli Bakkerudin aikaa kovempi. Oltiin vain väärässä lähdössä, Paasonen korosti.

Oulussa Haapamäki taituroi toisessa osakilpailussa aina finaaliin asti, historiallista saavutusta ehdittiin jo varikolla hetken aikaa juhliakin, mutta aikarangaistus semifinaalilähdössä tapahtuneesta osumasta kilpakumppanin kanssa pudotti sijoituksen neljänneksi, tuottaen ison pettymyksen niin kuljettajalle, kuin tiimillekin. Se, että Haapamäki tähän projektiin mukaan valittiin, oli niin Haapamäelle itselleen, kuin myös lajin faneille iso positiivinen yllätys.

– Meillä on Suomessa paljon lahjakkaita kuljettajia. Yksi iso tekijä valinnan taustalla oli sosiaalinen media ja “Henkan” aktiivisuus siellä. Siinä on paljon oppimista, se vaatii tietynlaisen luonteen. Kyllä se on nykyaikaa, että sinun pitää olla todella aktiivinen niin itsensä, mutta erityisesti myös yhteistyökumppanien esille tuomisessa. Siihen tämä on mennyt ja se on ollut isoin syy, Paasonen kuvaili kuljettajan valintaprosessia.

RallyX Nordic -sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan elokuussa Arvikassa, Ruotsissa. Paasosen mukaan SweepBank Teamin osallistuminen Arvikan kilpailuun on vielä auki ja samoin myös kuljettajatilanne, jos tiimi mukaan päättää lähteä. Haapamäen jatko on yksi mahdollisuus.

– “Henkan” kanssa on kaikki mennyt hyvin, niin periaatteessa ei ole mitään syytä miksi ei. Ainoa syy minkä näkisin, että joku todella iso tähti, esimerkiksi Ken Block, tulisi ajamaan. Näkyvyyden saaminen on prioriteetti numero yksi. Se tulee monesta asiasta: kilpailussa pärjäämisestä, sekä kuljettajan ja tiimin someaktiivisuudesta. Sitten joku Sebastien Loeb. Hän pystyisi voittamaan, mutta onko auto kilpailukykyinen voittamaan? Monen asian summa, Paasonen kuvailee.

 

SweepBank Teamin sähköauton vihreä väri edustaa autourheilun vihreämpää tulevaisuutta (Kuva: RPF).

 

“Akkutekniikka kehittyy isoin askelin”

On selvää, että rallicrossiin tarkoitetut täyssähköautot ovat tekniikaltaan edelleen vasta kehitysvaiheessa ja Paasosen mukaan autot tulevat kehittymään vielä nykyisestään paljon. Paasonen myös arvioi, että täyssähköauton kehityskaari tulee olemaan paljon pidempi kuin mitä se oli polttomoottorisella Supercar-autolla.

– Kyllähän se lähtee akkutekniikasta, saadaan iso energia pienemmässä paketissa. Akkutekniikka kehittyy isoin askelin, Paasonen sanoo.

Sen lisäksi, että täyssähköauto tietenkin edustaa autourheilussa sitä vihreämpää tulevaisuutta, niin Paasosen mukaan myös ajamisen helppous on yksi näiden autojen hienouksista.

– Vaihteita ei tarvitse vaihtaa ja kaasu on tosi looginen. Auto kun lähtee lyömään tyhjää ja menee sivuttain, niin nostat kaasua ja voit kontrolloida sähköautoa paljon helpommin kuin bensa-autoa, itsekin runsaasti testikierroksia tiimin sähköautolla ajanut Paasonen kuvailee.

Vaikka Paasonen onkin urallaan jo ehtinyt näkemään ja kokemaan autourheilun parissa paljon, saa uusi projekti mäntyharjulaisen aidosti innostumaan. Se myös suorastaan huokuu läpi Paasosen olemuksesta, sekä kommenteista.

– Onhan tämä hieno ja ainutlaatuinen juttu, Paasonen hehkuttaa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com