Janne Tuohinon tiimin WRC-auto ensimmäistä kertaa asiakaskäyttöön

12.4.2019 / 11:36
Janne Tuohino Ruotsin MM-rallissa helmikuussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Urallaan 49 MM-ralliin kuljettajana osallistuneen Janne Tuohinon tänä vuonna perustama tiimi Fordin WRC-auton ympärille on saanut ensimmäisen asiakkaan.

Janne Tuohinon, 43, johtama JanPro Racing -tiimi on ainoa yksityinen tiimi maailmassa, jolta voi kuka tahansa vuokrata kilpailukäyttöön nykyaikaisen WRC-auton. Ennen kuin Tuohino Ford Fiesta WRC -auton tiiminsä omistukseen hankki, niin sillä kilpaili muun muassa Teemu Suninen, joka osallistui kyseisellä autolla Suomen MM-ralliin 2017 ja 2018, Puolan MM-ralliin 2017, sekä Saksan, Turkin, Walesin, Espanjan ja Australian MM-ralleihin viime vuonna.

Tuohino itse ajoi tällä autolla ensimmäisen kilpailun uuden tiiminsä väreissä helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, missä sijoitus oli yleiskilpailun 10. ja siitä “palkinnoksi” tuli yksi MM-piste. Nyt Tuohinon tiimi on saanut ensimmäisen asiakkaan, kun tshekkikuljettaja Tomas Kostka, 34, osallistuu autolla Slusovicen kaupungin ympäristössä Tshekissä lauantaina ajettavaan Vancík Rallysprint Kopna -kilpailuun.

Kyseessä on Tshekin rallisprint-sarjan kauden avausosakilpailu ja kilpailureitti pitää sisällään asfaltilla ajettavat seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 69,2 kilometriä. Kyseessä ei ole siis samanlainen rallisprint-kilpailu mihin Suomessa on totuttu, vaan enemmänkin pienoisralli. Mukana on myös kaksi muutakin WRC-autoa, tosin siinä missä Tuohinon tiimin Ford on uuden sukupolven WRC-kalustoa, nin Antonin Tlustakin Hyundai ja Jaroslav Melicharekin Ford edustavat WRC-autojen sitä vanhempaa painosta, edellistä sukupolvea.

Kostka on kilpaillut viime vuosina varsin harvakseltaan ja muutenkin tshekin ura on mennyt suurimmaksi osaksi kotimaassa kilpaillessa. Kansainvälistä menestystäkin CV:stä löytyy, ajoihan Kostka Tshekin EM-rallin yleiskilpailussa vuonna 2016 toiseksi ja 2012, sekä 2014 kolmanneksi.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit