Japan Motors Cup kunnioittaa Veikko Lehtosen muistoa – “Positiivinen, ystävällinen, avulias”

10.5.2019 / 13:04
Veikko "Weka" Lehtonen, 1952-2019 (Kuva: Weka Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Pääsiäisen alla huhtikuussa sinivalkoinen autourheiluperhe vastaanotti suru-uutisen, kun Veikko “Weka” Lehtonen menehtyi. Tänä viikonloppuna käynnistyvä uusi Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja tulee kunnioittamaan kauden aikana Lehtosen muistoa.

Veikko “Weka” Lehtonen (1952-2019) toimi autourheilu-urallaan niin aktiivikilpailijana, kilpailujen toteuttajana, seuratoimijana Nurmijärven UA:ssa, kuin myös AKK:n luottamustehtävissä rallisprintin lajiryhmässä, jonka puheenjohtajaksi hänet valittiin vuoden 2019 alussa. Lisäksi Lehtonen toimi pitkään myös rallisprintin tuomariston puheenjohtajana.

– Veikko oli tuttu näky rallisprint-kilpailuissa ja muutenkin hyvä ystävämme, jonka poissaolo tulee loistamaan tulevissa kilpailuissa, koska hänen positiivisuutta, ystävällisyyttä, sekä avuliasta asennetta jäämme kaipaamaan. Japan Motors Oy, sekä koko Japan Motors Cup -organisaatio ottaa osaa läheisten suruun ja tulemme “Wekan” muistoa kilpailukauden aikana kunnioittamaan, Japan Motors Cupin kilpailijoiden yhdyshenkilö Erkki Koskelo sanoo tiedotteessa.

Kokonaan asfaltilla ajettava kahdeksan osakilpailua käsittävä Japan Motors Cup -rallisprintsarja starttaa tänä viikonloppuna Kauhavalla, missä ajetaan sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua lauantaina, sekä sunnuntaina. Lauantain osakilpailu on samalla myös rallisprintin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Sarjaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 97 kilpailijaa.

– Kun sarjaamme ilmoittautuneiden listaa katsoo, niin ilokseni saan todeta, että siellä on mukana niin edellisvuosilta tutut konkarikuljettajat, kuin runsaasti uusia ja entuudestaan täysin tuntemattomia kuljettajia, joita on varmasti ilo tavata Kauhavan kilpailuvarikolla. Kaikkinensa voin todeta, että myös asfalttisprintsarjalle on edelleen kysyntää ja on kunnia pystyä vastaamaan siihen tarpeeseen, sarjan promoottori Mika Myllylä hehkuttaa.

Japan Motors Cup 2019 kilpailukalenteri

11.05. Kauhava
12.05. Kauhava
25.05. Raahe
26.05. Raahe
16.06. Nokia
06.07. Vaala
30.08. Levi
31.08. Levi

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit