Jari Huttunen aloittaa EM-sarjan Opelin tehdaskuskina: “Emme aio ottaa mitään tyhmiä riskejä”

27.3.2017 / 18:11
Jari Huttunen ajoi Opel Adamilla Mikkelin SM-rallissa, ja voitti luokkansa. Nyt pidot ns. paranevat, kun EM-sarjassa on alla tehdastallin auto ja takana mm. Marcus Grönholmin tuki.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarja käynnistyy viikonloppuna. Avausosakilpailu ajetaan Portugalin Azoreilla, joka sijaitsee “keskellä” Atlannin valtamerta. Suomalaiskuskeja on mukana yksi: Marcus Grönholmin suojatti ja Opelin tehdastallin Jari Huttunen.

Huttunen voitti viime kaudella Saksassa ajettavan Opel Rallye Cupin ylivoimaisesti. Hän voitti kuusi osakilpailua seitsemästä. Palkinnoksi hänelle ja kartanlukija Antti Linnakedolle tarjottiin Opel-paikkaa EM-sarjaan autona R2-luokan Opel Adam.

– Odotan todellakin ensimmäistä EM-ralliani Opel Rallye Junior Teamissa. Koska en tunne Azorit-rallia ennestään, olen katsonut paljon incar-videoita talven aikana. Tiet näyttävät vaikeilta ja haastavilta, ja juuri sellaisista pidän, Huttunen sanoo EM-sarjan tiedotteessa.

Huttunen ajoi helmikuussa Mikkelin SM-rallissa luokkavoiton, ja päässyt ajamaan myös testiä soralla ja yhden rallin Saksassa.

– Ajoimme hyvät soratestit aiemmin tässä kuussa Toscanassa (Italiassa) sekä Saarland-rallin, jossa voitimme luokkamme. Tunnen olevani hyvin valmistautunut Azoreita varten. Otamme sen rennosti ilman paineita. Yritämme ajaa niin hyvin kuin osaamme, yritämme välttää virheet ja katsotaan sen jälkeen missä olemme. Kausi on pitkä, joten emme aio ottaa mitään tyhmiä riskejä ensimmäisessä rallissa, Huttunen sanoo.

Huttusella on vyöllään myös SM3-luokan suomenmestaruus ja Tulevaisuuden Tähti –kisan voitto. Hän kuuluu AKK:n rallivalmennusryhmään.

Huttusen tallikavereina EM-sarjassa ajavat britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari. Kilpailu Azoreilla alkaa torstaina ja päättyy lauantaina.

Lue myös Grönholm valitsi Huttusen

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit