Jari Huttunen EM-ralliin Kanarialle: “Pitää saada hyvä sijoitus”

4.5.2017 / 15:06
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo hakevat kauden avauspisteitään Kanarian asvaltilta. (kuva: Jari Huttunen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Kanarian saarten Gran Canarialla. Opel Motorsportin suomalaiskuljettaja Jari Huttunen jahtaa jälleen kisasta kärkisijoituksia Junior U27-luokassa.

Avausosakilpailu Azoreilla huhtikuussa osoitti, että hän pystyy taistelemaan osakilpailuvoitoista heti tulokaskaudellaan. Siellä luokkavoitto valui käsistä viimeisellä erikoiskokeella sattuneen vetoakselirikon vuoksi.

Kanarian ralliin Huttunen lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkaan luottavaisin mielin, vaikka kokemusta sikäläisistä teistä on vain testierikoiskokeilta. Saaren asfalttitiet ovat ensipuraisun jälkeen miehen mieleen.

– Tiet ovat tavallaan ihan hienot, risteyksiä ei erikoiskokeilla juurikaan ole vaan ajo on pikemminkin hiukan ratamaista. Pito vaihtelee paljon sen mukaan, miten uutta tai vanhaa asfaltti on, ja se tuo varmasti haasteita ajamiseen.

Azorien avausosakilpailun perusteella Huttusen kovin kilpailija on brittiläinen tallikaveri Chris Ingram, joka nappasi sieltä voiton Huttusen keskeytettyä.

– Kanarialla tavoite on selkeä, pitää päästä maaliin ja saada hyvä sijoitus. Ingramilla on nyt täysi pistesarake ja meillä pyöreä nolla, joten se on pidettävä mielessä.

Ennen kilpailua Huttunen ajoi 40 kilometriä testiä ja autoa säädettiin jälleen paremmin käteen sopivaksi. Testin perusteella kaikki on kunnossa, mutta kysymyksiäkin mahtuu matkaan.

– Alussa on ajettava järkevästi ja tarkkailtava, miten renkaat kuluvat näissä olosuhteissa. Sääennusteen perusteella näyttäisi tulevan kuiva kisa ja se sopii minulle. Toisaalta erikoiskokeet käyvät välillä korkealla vuoristossa, joten sää saattaa vaihdella.

Kanarian EM-ralli starttaa perjantaina kello 12.00 Suomen aikaa. Kilpailussa ajetaan 12 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 200. Luvassa on kimurantteja kanarialaisia asfalttiteitä, jotka ovat suurelle osalle suomalaisista tuttuja lähinnä turistibussin ikkunasta. Maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat lauantai-iltana kello 20 maissa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 34.

Huttunen kilpailee rallin EM-sarjassa Junior U27-luokassa. Sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla. Kausi päättyy lokakuussa Latviaan. Huttusen tallikavereina Opelin tehdastiimissä ajavat tällä kaudella britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari.

Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).

Lähde: Jari Huttusen tiedote


Facebook kommentit