Jari Huttunen EM-rallissa Azoreilla: “Varmasti tulee olemaan ohjelmaa”

29.3.2017 / 11:59
Rallin EM-sarja alkaa torstaina Portugalin Azoreilla. Jari Huttunen ajaa Opelin tehdaskuskin roolissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Ralliautoilun EM-sarja käynnistyy torstaina Portugalin Azoreilla. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on Opel Motorsportin tehdaskuljettaja ja Marcus Grönholmin suojatti Jari Huttunen.

R2-luokan Opel Adamilla kilpaileva nuori kuljettaja lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa EM-sarjaan jahtaamaan luokkavoittoa. Ensimmäisessä osakilpailussa tavoitteena on ennen kaikkea ehjä kilpailu.

– Azorien soratiet ovat aivan erilaisia kuin Suomessa. Ne ovat luonteeltaan paljon hitaampia, kääntyvämpiä ja kapeampia. Reunavallien takia ajolinjojen pitää olla tarkat, sillä leveä linja kostautuu välittömästi, Jari Huttunen kommentoi rallin nuotitusvaiheessa.

Huttunen valmistautui Azorien kisaan testaamalla autoaan soralla Italiassa. Lisäksi hän pääsi ajamaan kilpailun alla 50 kilometrin testin myös paikan päällä. Ensikertalaisena hän lähtee kisaan tarkasti ja ilman turhia riskejä.

– Katsomme, miten kisa lähtee kulkemaan ja säätelemme omaa vauhtiamme sen mukaan. Olosuhteet ovat sellaiset, että varmasti tulee olemaan ohjelmaa, toivottavasti me onnistumme ajamaan ongelmattoman kisan. Etukäteen arvioituna kokemuksesta on täällä varmasti etua, ja esimerkiksi tallikaverini Chris Ingram on ajanut tämän rallin jo useasti.

Azorien ralli starttaa torstai-iltana kello 17.30 Suomen aikaa. Kilpailussa ajetaan 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 210. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana kello kymmenen maissa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat numerolla 36.

Huttunen kilpailee rallin EM-sarjassa Junior U27-luokassa. Sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla. Azorien rallin jälkeen vuorossa on toukokuussa ajettava asfalttiralli Kanarian saarilla. Kausi päättyy lokakuussa Latviaan. Huttusen tallikavereina Opelin tehdastiimissä ajavat tällä kaudella britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari.

Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-14.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Jari Huttusen taustatiedot:
Ikä: 23
Kotipaikka: Kiuruvesi
Ralliura:
ADAC Opel Rallye Cup mestari 2016
Rallin Suomen mestari, luokka SM3 2015
Rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinto 2015
Ensimmäinen ralli: 2013
AKK Driver Academyn jäsen vuodesta 2013 alkaen
Kartingista 2 Suomen mestaruutta Rotax-luokasta 2011 ja 2012

Lähde: Jari Huttusen tiedote

Lue myös Huttunen ei aio ottaa riskejä


Facebook kommentit