MOTORSPORT

Jari Huttunen kolmannen kerran Fordilla MM-sarjassa palkinnoille – “Minimitavoite”

Sardinian MM-rallissa viime viikonloppuna parhaasta suomalaissijoituksesta vastasivat WRC2-luokassa kolmanneksi sijoittuneet Jari Huttunen ja Mikko Lukka.

Sardiniassa ajetussa MM-rallissa kahdesti aiempina vuosina luokkavoittoon yltänyt GRX-tiimin Jari Huttunen oli jälleen kerran vahvassa iskussa, kun rallin MM-sarja vieraili Välimeren toiseksi suurimmalla saarella. Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa tehtailivat WRC2-luokassa eniten pohja-aikoja, viisi kappaletta, ja maalissa sijoitus kokokonaistuloksissa oli kolmas.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli minimitavoite ja se saatiin, neljännessä MM-rallissaan M-Sportin Fordilla kolmannen palkintosijoituksen saavuttanut Huttunen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

WRC2-luokan voittoon ajoi Nikolay Gryazin ja toisen sijan nappasi Jan Solans. Palkintopallin miehittivät kolmen eri automerkin kuljettajat, kun Gryazin oli kilpailussa mukana Skodalla ja Solans puolestaan nähtiin Citroenin ratissa. Huttunen hävisi Gryazinille 33,1 sekuntia ja Solansille 5,1 sekuntia. Huttusen taivalta viikonloppuna hidasti kaksi rengasrikkoa.

– Rengasrikkoja en ala liikaa jossittelemaan, vaikka kyllähän niihin meni paljon aikaa. Vaikea on sanoa kuinka kovaa olisi sitten kärkikuljettaja mennyt, jos hän ei olisi voinut varmistella. Molemmat rengasrikot olivat sellaisia, että niille ei voinut mitään. Ensimmäinen rengas hajosi suoralla tiellä ja toinen tyhjeni pikkuhiljaa, Huttunen kertasi viikonlopun tapahtumia.

Huttunen oli sunnuntaina WRC2-luokan nopein kuljettaja ja se palkittiin lopulta kauden toisella palkintosijoituksella MM-sarjassa, lähtihän Huttunen kilpailun päätöspäivään WRC2-luokan neljänneltä sijalta. Eroa kolmantena olleeseen Chris Ingramiin oli 2,3 sekuntia, kun maalissa Ingram joutui toteamaan Huttusen ehtineen edelleen 5,8 sekunnin turvin.

– Sunnuntaina tavoitteena oli kiivetä kolmanneksi ja se onnistui heti aamun ensimmäisellä pätkällä. Myös kakkossijaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta nyt siihen ei aivan ehditty. Pidän edelleen tästä rallista, vaikka tällä kertaa voittoa ei tullutkaan. Tiet olivat hyviä ja varsinkin hitaammilla osuuksilla auto menee nyt hienosti, Huttunen kehui kalustoaan.

WRC2-luokassa kolme suomalaista mahtui kuuden parhaan joukkoon, kun ensimmäisen MM-rallinsa tässä luokassa ajanut Sami Pajari oli debyytissään hienosti viides ja Eerik Pietarinen kuudes. WRC2 Junior -luokassa kaksikon sijoitukset olivat neljäs ja viides. Teemu Sunisen viikonlopusta tuli vaikea, kun Hyundain tekniikkamurheet jättivät jokelalaisen reitille peräti kaksi kertaa. Vastapainoksi Suninen näytti, että vauhtiakin löytyi, kahden pohja-ajan myötä.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Keniassa 23.-26. kesäkuuta. Huttusen ja Lukan kausi jatkuu Viron MM-rallilla heinäkuussa.

Sardinian MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset

1) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) 3.18.36,8
2) Jan Solans-Rodrigo Sanjuan de Eusebio ESP/ESP (Citroen) + 28,0
3) Jari HuttunenMikko Lukka (Ford) + 33,1
4) Chris Ingram-Craig Drew GBR/GBR (Skoda) + 38,9
5) Sami PajariEnni Mälkönen (Skoda) + 1.38,5
6) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Volkswagen) + 2.36,8
7) Emilio Fernandez-Axel Coronado Jimenez CHI/ESP (Skoda) + 3.25,1
8) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda) + 5.27,0
9) Martin Prokop-Michal Ernst CZE/CZE (Ford) + 7.16,0
10) Freddy Loix-Pieter Tsjoen BEL/BEL (Skoda) + 9.39,0

———-

26) Teemu SuninenMikko Markkula (Hyundai) + 52.13,7

Gryazinin keskinopeus: 84,6 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 5, Gryazin 3, Mikkelsen 3, Ingram 2, Rossel 2, Suninen 2, Bulacia 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Ott Tänakin 462 päivän tuskainen odotus päättyi – “Onneksi meillä oli testipäivä”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com