Jari Huttunen tietää miten Jyväskylässä menestytään – “Sillä taktiikalla matkaan”

1.8.2019 / 12:49
Jari Huttunen Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttunen starttaa tänään torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin urallaan neljättä kertaa. Huttunen tietää miten tässä kilpailussa menestytään, voittihan kiuruveteläinen WRC2-luokan kaksi vuotta sitten ja oli samassa luokassa vuosi sitten toinen. Suurin kysymysmerkki on kalusto.

Jari Huttuselle, 25, kuluva vuosi on kilpailujen osalta ollut varsin värikäs. Kausi käynnistyi helmikuussa Ruotsin MM-rallista Skodalla, seuraavaksi oli edessä vierailu Englanissa Pirelli Rallissa Hyundain R5-autolla ja toukokuussa Huttunen hyppäsi Hyundain WRC-auton rattiin Riihimäen SM-rallissa. Portugalin MM-rallissa oli alla jälleen Hyundain R5-auto, samoin Puolan EM-rallissa, kun taas Seinäjoen SM-rallissa puolitoista kuukautta sitten Huttunen nähtiin jälleen Hyundain WRC-auton ratissa.

Suomen MM-rallissa tänä viikonloppuna Huttunen kilpailee WRC2-luokassa Hyundain R5-autolla, jonka huollosta vastaa puolalainen 2Brally-talli. Auto on sama millä Huttunen ajoi Puolan EM-rallissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna toiseksi.

– WRC-auton jälkeen R5 tuntuu tietysti erilaiselta ja eikä sillä ole mitenkään helpompaa ajaa, pikemminkin päinvastoin. Täällä pitää kuitenkin mennä alusta asti kovaa jos palkintokorokkeelle mielii, joten taktikointiin ei ole varaa. Lauantaina ajettava Päijälä on suosikkipätkäni tämän vuoden reitillä ja se on varmasti yksi ratkaisun paikoista, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

 

 

“Aina pitää yrittää mennä sen minkä pääsee”

Siinä missä Puolan EM-ralli toi Huttuselle menestystä, niin kuluvan kauden MM-rallit sen sijaan ovat jääneet tuloksen osalta vaisuiksi: kaksi kilpailua ja kaksi ulosajosta johtunutta keskeytystä. Vauhdin suhteen ei ole näissäkään kilpailuissa ollut ongelmaa, muun muassa Ruotsin MM-rallissa Huttunen taituroi MM-sarjan historiassa ensimmäisenä WRC2-luokan kuljettajana koko kilpailun nopeimman ek-ajan niin sanotulla normaalilla erikoiskokeella.

Huttunen on voittanut WRC2-luokan Suomen MM-rallissa kaksi vuotta sitten ja vuosi sitten sijoitus oli toinen, joten kiuruveteläinen kyllä tietää miten tässä rallissa menestytään. Suurin kysymysmerkki on ehdottomasti Hyundai i20 R5 -auto, riittääkö sen “paukut” haastamaan luokassa Skodia ja Volkswageneja. Hyundain R5-autossa ongelmana ovat olleet myös toistuvat tekniikkamurheet, joita Suomen MM-rallin tyylisessä nopeatempoisessa kilpailussa ei ole varaa tulla yhtäkään.

– Tämä on neljäs kertani Jyväskylässä, joten kokemusta on jonkin verran ja rallihan on hieno. Aina pitää yrittää mennä sen minkä pääsee ja sillä taktiikalla lähdemme tälläkin kertaa matkaan, Huttunen korostaa.

Huttunen vaihtoi kartanlukijaa Seinäjoen SM-rallin jälkeen ja UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan vaihdoksen takana ei suinkaan ollut kuljettajan vaatimus vaihtoon, vaan Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo. Uudeksi kartanlukijaksi Huttusen viereen istui Mikko Lukka, 45, ja kaksikon ensimmäinen kilpailu oli Puolan EM-ralli reilu kuukausi sitten.

– Nopeasti olemme saaneet juonen päästä kiinni. Puolaan lähdimme käytännössä kylmiltään, sillä tapasimme vasta lentokentällä. Jari on todella hyvä kuljettaja, jolla auton käsittely on hallussa. Hän tietää mitä pitää tehdä ja pyrkii toteuttamaan sen rohkeasti, urallaan 18 MM-ralliin osallistunut Lukka kehuu.

Tänään torstai-iltana käynnistyvässä Suomen MM-rallissa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 307 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit